Rusya: Covid-19 aşısı iki hafta içinde piyasaya sürülecek
Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko, Coronavirus aşı üretiminin öncelikle iç pazara odaklanacağını söyledi.
Rusya Federasyonu Sağlık Bakanı Mikhail Murashko, yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamamız gerektiği için öncelikle Rusya Federasyonu'ndaki üretim tesislerinin iç piyasaya yöneleceğini düşünüyorum." dedi.
Aşının gönüllü olan kişilere yapılacağını söyleyen Murashko, aşının ilk partilerinin iki hafta içinde piyasaya çıkacağını söyledi.
Dün Rusya, dünyada "Sputnik V" adını verdiği Coronavirus aşısını tescil ettiren ilk ülke oldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde Kohat Polis Merkezi yakınlarındaki bir caminin yanında patlayıcı yüklü bir aracın infilak etmesi ve ardından saldırganların yerleşkeye baskın düzenleyerek polis tesislerine saldırması sonucu 15'i polis olmak üzere en az 21 kişi hayatını kaybetti.
Fransız Challenges dergisi, Mossad'ın Fransa Cumhurbaşkanlığı'nın Kuzey Afrika ve Orta Doğu danışmanı Dora Cattuti'nin telefonunu hacklediğini öne sürdü. Sızmanın, danışmanın Filistin yönetiminden geldiğini düşündüğü sahte bir e-postaya yanıt vermesiyle gerçekleştiği belirtildi.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Kanada'nın Birliğe ortak üye olmasına yönelik önerinin kapsamı ve uygulanma biçiminin, ekim sonunda düzenlenecek AB-Kanada Zirvesi öncesinde ele alınacağını bildirdi.
Gazze şehrinin güneyindeki Sabra bölgesinde bir binanın bir kısmı çöktü ve beş çocuk içeride mahsur kalarak hafif yaralandı.