Sefin Dizayi: PKK, Kürdistan Bölgesini bir savaşın içine çekmek istiyor
Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, Peşmerge'ye yönelik saldırıları değerlendirdiği konuşmasında, PKK'nin bu saldırılarını, "Türkiye'ye karşı yürüttüğü savaşın içine Kürdistan Bölgesi'ni dahil etme çabası" olarak yorumladı.
PKK'nin Duhok'un Amedi ilçesi sınırlarındaki Metina Dağı'nda Peşmerge'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı kınayan Sefin Dizayi, bu tür saldırıların ilk olmadığı gibi son olmayacağına dikkat çekti.
K24'e konuşan Dizayi, PKK'nin amacının, Kürdistan Bölgesi'ni hiç istemediği ve ilgisinin olmadığı bir savaşa çekmek olduğunu söyledi.
PKK'nin, savaşı daha geniş bir alana yaymakla yaşadığı kan kaybını önlemeye çalıştığına işaret eden Dizayi, şöyle konuştu:
"PKK, savaşı daha geniş bir alana yaymak istiyor ve Kürdistan Bölgesi halkını bu savaşa sürüklemek amacını taşıyor. Sınır bölgelerinde yüzlerce köyün boşaltılması ve bu bölgelerde askeri operasyonların genişletilme ve Kürdistan Bölgesi'deki ormanların kesilmesini buna örnek gösterebiliriz. Tüm bunlar Kürdistan Bölgesi ve bölgeyi olumsuz etkiliyor."
Binlerce Ezidi'nin Şengal'e dönmesine de engeller çıkardığına dikkat çeken Dizayi, "Şengal'deki duruma baktığımızda PKK'ye bağlı birçok silahlı unsur var ve bölgede sürekli olarak sorun çıkarıyorlar. Eğer PKK'nin Kürdistan Bölgesi'nin istikrar ve güvenliğini bozma amacı yoksa; Şengal, Xaneqin, Şarezur, Kandil, Bradost, Sidekan ve tüm sınır bölgelerinde ne işi var?" diye sordu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın, Suriye'nin başkenti Şam'da Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ve üst düzey Suriyeli yetkililerle görüştü.
Papua Yeni Gine'de 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
AB, Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımları 31 Temmuz 2026'ya kadar uzatma kararı aldı.
Japonya, 15 yıl aradan sonra dünyanın en büyük nükleer santrali Kashiwazaki-Kariwa'yı yeniden açmaya hazırlanıyor.