Trump'ın asker gönderme teklifine Meksika'dan tepki
Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum, ABD Başkanı Trump ile son telefon görüşmesinde Trump'ın kendisine "Uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede size nasıl yardımcı olabiliriz? ABD ordusunun desteğini sunuyorum." dediğini, kendisinin Trump'ın teklifini kabul etmediğini belirtti
Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, uyuşturucu kartelleriyle mücadele kapsamında ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesine asker gönderme teklifini kabul etmediğini açıkladı.
Sheinbaum, gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Trump'ın "Uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede size nasıl yardımcı olabiliriz? ABD ordusunun desteğini sunuyorum.” dediğini, bunun üzerine Trump'a şu karşılığı verdiğini belirtti.
"Ve ona ne dedim biliyor musunuz? Hayır, Başkan Trump. Toprak dokunulmazdır, egemenlik satılamaz. Buna gerek yok. İşbirliği yapabiliriz, birlikte çalışabiliriz ama siz kendi topraklarınızda, biz kendi topraklarımızda. Bilgi paylaşabiliriz fakat ABD ordusunun Meksika topraklarında bulunmasını asla kabul etmeyeceğiz."
Sheinbaum, "Meksika, özgür, bağımsız ve egemen bir ülkedir. Meksika halkı bunu istiyor ve devlet başkanı olarak ben de her zaman bunu savunuyorum." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bangladeş'te Çin yapımı bir tank, gerçek mühimmatla yapılan askeri tatbikatta önceden belirlenmiş hedefe atış yapmasıyla havaya uçtu. Olayda 2 asker hayatını kaybetti, 1 yüzbaşı ağıryaralandı.
Çin’in liman kenti Çingdao’da bakıma alınan yabancı bayraklı bir yük gemisinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı, kayıp olarak aranan beş kişinin de cansız bedenine ulaşılmasıyla 25’e yükseldi.
Japonya'nın güneyindeki Kyushu adasında bulunan aktif yanardağlardan Sakurajima'da, şiddetli bir patlama meydana geldi.
Avrupa Birliği İltica Ajansı verilerine göre, AB ülkelerine yapılan iltica başvuruları 2026'nın ilk yarısında 332 bine geriledi.