Tunus'ta "Coronavirus Suresi' ismiyle küstahça paylaşım yapan kadına 6 ay hapis

Tunus'ta bir mahkeme, Facebook sayfasında Coronavirus'u, Kur'an'dan bir sure adı olarak (Coronavirus Suresi) küstahça paylaşan Emna Chargui isimli blog yazarını 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
Mahkeme ayrıca "dini değerlere hakaret" ve "nefreti yaymak"tan suçlu bulduğu 27 yaşındaki kadına 2 bin dinar (700 dolar) para cezası verdi
Müslüman Tunus halkı, ateist ve laik olduğunu söyleyen ve küstahça paylaşımlarda bulunan Emna Cahrgui'ye mahkeme sürecinde tepkilerini göstermişlerdi.
Liberation gazetesine verdiği demeçte ateist olduğunu, laik bir Tunus için mücadele verdiğini açıklayan Emna Chargui, Tunus'ta eşcinselliğin serbest olması ve siyonist işgal rejiminin ülkesi tarafından tanınması için çaba sarf ettiğini açıklamıştı. İslam'a karşı içindeki nefret ve kinini kusan Chargui, tehditler aldığını söylemişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in Suudi Arabistan'a düzenlediği resmi ziyaret sırasında Pakistan ve Suudi Arabistan arasında Stratejik Karşılıklı Savunma Anlaşması imzalandı.
Birleşmiş Milletler (BM), siyonist rejimin saldırıları nedeniyle Gazze'de son iki günde 40 binden fazla kişinin zorla yerinden edildiğini bildirdi.
İşgal ordusuna ait bir insansız hava aracının (İHA), Lübnan'ın doğusundaki Baalbek kentinde bir aracı hedef alması sonucu iki sivilin şehit olduğu belirtildi.
ABD’nin Illinois eyaletine bağlı Berwyn kentinde, bir ortaokul yakınında yaşanan silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti.