Türkiye, Azerbaycan ve Özbekistan'dan ortak askeri tatbikat
Azerbaycan, Türkiye ve Özbekistan'ın askeri personelinin katılımıyla Azerbaycan'da "Birliğin Gücü-2026" ortak askeri tatbikatı yapılacak.
Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 3 ülkenin silahlı kuvvetleri mensuplarının katılımıyla düzenlenecek tatbikat üç aşamadan oluşacak.
Tatbikat, Karabağ ekonomik bölgesindeki Kızılkaya Eğitim Merkezi, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ndeki Karabağlar Eğitim Merkezi ve Hazar Denizi'nin Azerbaycan'a ait sularında bulunan "Büyük Zire" eğitim bölgesinde yapılacak.
Tatbikatın temel amacı, ortak operasyonlara hazırlık seviyesinin artırılması, birlikler arasındaki koordinasyonun geliştirilmesi, eğitim prosedürlerinin standartlaştırılması ve birliklerin yeni muharebe kabiliyetlerinin geliştirilmesi olarak belirtildi.
Tatbikata katılmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı personel ve hava araçlarının Azerbaycan'a geldiği bildirildi.
Tatbikatın başlangıç ve bitiş tarihlerine ilişkin bilgi verilmedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Küba’da elektrik şebekesinde meydana gelen kesinti nedeniyle ülke genelinde elektrikler kesildi.
Güney Afrika Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede 18 doğrulanmış ve bir muhtemel M çiçeği vakası kaydedildi.
Avustralya Dışişleri Bakan Yardımcısı Matt Thistlethwaite, göç oranlarını düşürme hedefi doğrultusunda vize süresini aşanların göçmen gözaltı merkezlerine yerleştirileceğini ve sınır dışı edileceğini duyurdu.