"Türkiye Rusya'dan S-400 alırsa yaptırım uygulansın"

ABD Temsilciler Meclisine sunulan yeni karar tasarısında Türkiye'ye, Rusya'dan S-400 alması halinde yaptırım uygulanması istendi.
ABD Temsilciler Meclisine sunulan yeni karar tasarısında Türkiye'nin S-400'leri alması durumunda F-35 programından çıkarılması, F-35 satışının durdurulması ve Türkiye'ye yönelik yaptırım uygulanması istendi.
Tasarıda Türkiye'nin S-400 sistemleri almasının, Düşman Ülkelere Yaptırım Yoluyla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) kapsamında değerlendirilmesi talep edildi.
Tasarıda ayrıca Türkiye'ye S-400 alımını iptal etmesi çağrısı da yapıldı.
Benzer içeriğe sahip ancak Kanun Tasarısı olan iki tasarı da geçen aylarda Senato ve Temsilciler Meclisine sunulmuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'de on binlerce sivilin katledilmesinden sorumlu iki isim Beyaz Saray'da buluştu. Netenyahu, ABD Başkanı Trump'ı Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdi. Adaylık gerekçesi ise "Orta Doğu'ya barış (!) getirmek" olarak açıklandı.
Siyonist rejim sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu "Filistinliler kalmak isterse kalabilirler ama ayrılmak isterlerse gidebilmeliler. ABD ile birlikte bu konuda çok yakın çalışıyoruz. Bazı ülkeleri ikna etmeye yakınız." dedi.
ABD Başkanı Trump, İran'ın müzakereye hazır olduğunu belirterek "Umarım onlara saldırmak zorunda kalmayız" dedi. Trump, İran halkının yeniden ayağa kalkmasını istediğini ve doğru zamanda yaptırımları kaldırmayı hedeflediğini de öne sürdü.
Kenya'da, 1990'daki "Saba Saba" gösterilerinin 35. yıl dönümünde düzenlenen protestolarda 10 kişi öldü, 29 kişi yaralandı.