e-YDTS/2 Türkçe sınavı yarın gerçekleştirilecek
ÖSYM tarafından düzenlenen 2026 Elektronik Yabancı Dil Olarak Türkçe Sınavı'nın ikinci oturumu, yarın 4 ildeki elektronik sınav merkezlerinde yapılacak.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 2026 e-YDTS/2 Türkçe sınavı yarın saat 13.45'te başlayacak.
Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir'deki ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde gerçekleştirilecek sınavda 10 e-sınav salonu kullanılacak.
İki oturum ve dört bölümden oluşan sınavda adaylara okuma, dinleme, konuşma ve yazma bölümlerinden sorular yöneltilecek. Sınav saat 17.00'de tamamlanacak.
Adaylar, sınava girecekleri binayı gösteren sınav giriş belgelerine ÖSYM'nin internet sitesindeki aday işlemleri sistemi üzerinden ulaşabilecek.
Sınav sonuçlarının 16 Ekim'de açıklanması planlanıyor.
Sonuçların sınav tarihinden itibaren 2 yıl geçerli olması öngörülürken, geçerlilik süresi ve sonuçların kabul edilmesine ilişkin koşulların başvurulan kurum tarafından belirlenebileceği bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılında okullarda yürütülecek rehberlik ve psikolojik danışma çalışmalarının genel hedefi "Selamlaşma" olarak belirlendi. Yeni dönemde öğrencilerin birbirlerini fark etmeleri, saygı ve nezaket temelinde iletişim kurmaları ve kendilerini okula ait hissetmelerini destekleyen çalışmalar gerçekleştirilecek.
ÖSYM, YKS sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına yapılacak ek yerleştirme tercihlerini almaya başladı. Adaylar tercihlerini 21 Eylül 2026 saat 23.59'a kadar yapabilecek.
Millî Eğitim Bakanlığı ile UNICEF iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, öğrencilerin okul ortamında ve dijital dünyada güvenli, bilinçli ve sağlıklı şekilde var olmalarını desteklemek amacıyla hazırlanan içerikler yayımlandı.