ÖSYM'den, ALES için yeni sınav kararı duyurusu

ÖSYM, "13-23 Mart tarihleri arasında başvuruları alınan 2020 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020-ALES/1) için 2-6 Temmuz tarihleri arasında yeniden başvuru alınacaktır." ifadelerini kullandı.
ÖSYM'den yapılan duyuruda başvuruların yeniden başladığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
"Adaylar başvurularını, başvurunun son günü mesai saati bitimine kadar ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya başvurunun son günü saat 23.59’a kadar ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden https://ais.osym.gov.tr yapabileceklerdir. Sınav ücreti, 2-7 Temmuz tarihleri arasında (banka şubesinden ödeme yapacak adaylar için 7 Temmuz tarihi mesai saati bitimine kadar; ÖSYM'nin internet sayfasında e-işlemler de yer alan ödemeler alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak adaylar ile banka ATM’leri ve online bankacılık üzerinden ödeme yapacak adaylar için 7 Temmuz tarihi saat 23.59'a kadar) yatırılacaktır. Sınava 13-23 Mart tarihleri arasında başvuru yapan adaylardan sınav merkezi tercihini değiştirmek isteyen adaylar da 2-6 Temmuz tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden https://ais.osym.gov.tr sınav merkezi tercihlerini güncelleyebileceklerdir."(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı Yolboyu Pirinçlik Mahallesi’nde iptal edilen okul servisleri nedeniyle yüzlerce öğrenci her gün kilometrelerce yolu yürümek zorunda kalıyor. Veliler, çocuklarının yorgun düştüğünü ve trafik tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, servislerin yeniden başlatılmasını istedi.
Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı İl İzleme ve Değerlendirme Komisyonu, Türkiye Yüzyılı Maarif Programı’nın pilot uygulamalarına ilişkin değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.
Umut Kervanı Kocaeli Derneği, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.
Batman İl Millî Eğitim Müdürlüğü, bazı okullarda ek kaynak kitap aldırılması yönünde ısrar olması hâlinde velilerin başvurmaları durumunda inceleme başlatılacağını duyurdu.