‘Kamu-Üniversite ve Sanayi İşbirliği Kurulu Toplantısı’ yapıldı
Batman’da Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı yapıldı.
Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında valilik toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıya Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir özer, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül, İl Ticaret Müdürü, OSB Müdürü, KOSGEB İl Müdürü, Batman Ticaret Odası Başkanı, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve TÜMSİAD Batman Şube Başkanı ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.
Vali Ahmet Deniz'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, kurul üyelerinin kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi konusunda yapılan ve yapılacak çalışmalar ele alındı.
Kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin sadece ulusal politikalarda değil, bölgesel inovasyon politikalarında yer almasını gerektiğini vurgulayan Vali Deniz, "Birçok ülkede ulusal ve bölgesel yönetimlerin bilim ve teknoloji politikalarında, üniversite-sanayi işbirliğini teşvik edici mekanizmalar bulunmaktadır. Ulusal kalkınmanın yanı sıra bölgesel kalkınmada üniversite-sanayi işbirliğinin etkisi önemli bir unsur olarak görülmektedir." dedi.
Vali Deniz, "Gelişmiş ülkelerde üniversitelerin, bilgiyi teknoloji ile bütünleştirmiş çok önemli çalışmaları mevcuttur. önemli olan devletin üniversitelere ve sanayi kuruluşlarına teşvik edici ve destekleyici alanlar açmasıdır. Ülkemizde son zamanlarda ar-ge yatırımlarına ciddi teşvikler verilmeye başlandı. Bu rekabet için çok önemlidir. Üniversitelerin amaçlarından biri de rekabetçi, katma değeri yüksek ürün ürütmektir. Bunu da ancak üniversitelerimiz ve sanayi kuruluşlarımızın ar-ge çalışmaları ve devletimizin de desteği ile başarabiliriz." diye konuştu.
Batman Üniversitesinin içinde kurulması planlanan teknopark çalışmalarının kısa sürede sonuç alınacağına inandıklarını söyleyen Vali Deniz, "Üniversitenin içerisinde sanayi ile bütünleşecek, bilgi ve teknoloji üretecek birimin kurulması, ilimiz açısında çok önemli bir gelişmedir. Üniversitemiz bünyesinde bu bilgi ve teknolojiyi üretecek teknik fakültemizin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Üniversiteyi şehir ile bütünleştirerek, bunun yanında şehrin bütün dinamiklerini harekete geçirdiğimizde daha güzel sonuçlar alınacağına inanıyorum. " ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu üyeleri, kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi için ilgili kurumların işbirliği içerisinde yapacakları çalışmalar ele alarak değerlendirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvan ve sürü sağlığı desteği kapsamında yetiştiricilerden aşı ve kimliklendirme ücreti alınmayacağını belirterek, bu kapsamda yaklaşık 6 milyar liralık kaynak ayrıldığını açıkladı.
Ekonomist Yasin Tekin, artan kira, gıda, ulaşım ve enerji giderlerinin hane bütçesini zorladığını belirterek, yüksek enflasyonun vatandaşın tasarruf imkanlarını ve geleceğe yönelik planlarını güçleştirdiğini söyledi.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile İtalya arasındaki 30 milyar doları aşan ticaret hacminin 40 milyar dolara çıkarılması için kararlılıkla çalıştıklarını belirterek, otomotiv sektörünün "Made in EU" kapsamında değerlendirilmesi konusunda İtalya'nın desteğini istediklerini ifade etti.
Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Türkiye'nin ticaret ve yatırım ortamının geliştirilmesi ve küresel ticaret sistemindeki konumunun güçlendirilmesi için uygulama ve mevzuat düzenlemelerinin sürekli gözden geçirildiğini belirtti.