Mescid-i Aksa'da 50 bin kişi cuma namazı kıldı
Kudüs Vakıflar Dairesi Başkanlığı, siyonist rejimin tüm engellemelerine rağmen cuma namazını Mescid-i Aksa'da 50 bin kişinin kıldığını bildirdi.
Siyonist işgal rejimi, Mescid-i Aksa da dahil olmak üzere Kudüs'ün Eski Şehir bölgesini kuşatma altında tutmaya devam ediyor.
On binlerce Filistinli sabahın erken saatlerinden itibaren, Cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya akın etti.
İşgalciler ise Mescid-i Aksa'ya cuma namazı için gelen Müslümanları yine engellemeye çalıştı.
İşgalcilerin, vatandaşları durdurup aradığı, Eski Şehir'e girmelerini engellediği, ayrıca bölgeye askeri bariyerler kurduğu bildirildi.
Kudüs Vakıflar Dairesi Başkanlığı, tüm engellemelere rağmen cuma namazını Mescid-i Aksa'da 50 bin kişinin kıldığını bildirdi.
Siyonist rejim olağan günlerde özel izinliler dışında Batı Şeria'daki Filistinlilerin Kudüs'e geçişine izin vermiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit olanların sayısı 73 bin 35'e çıktı.
Gazze kent merkezinde bir aracı hedef alan siyonist rejim saldırısında biri kadın iki Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı. Gazze'nin doğusunda ise topçu atışları ve yoğun ateş açılmasıyla ateşkes ihlalleri sürdü.
Gazze Şeridi’nin doğu bölgeleri, siyonist rejimin yoğun topçu atışları ve helikopterlerden açılan ateşle hedef alındı. Ateşkes ihlalleri sürerken insani durum giderek ağırlaşıyor.
Mescid-i Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri, siyonist işgalcilerin artan baskınları ve Yahudileştirme girişimlerine karşı Filistinlilere Aksa'ya yönelme ve sürekli varlık gösterme çağrısı yaptı.