ABD'den yeni Kaşıkçı açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili açıklamada bulundu.
Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayetine ilişkin açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, cinayeti işleyen kişilerin hesap vermesi konusunda Suudi Veliaht Prens ile görüşeceklerini açıkladı.
Cinayetinin açığa kavuşması ve cinayeti işleyen kişilerin hesap vermesi konusunda Suudi Prensi ile görüşeceklerini belirten Pompeo, görüşmelerin devam edeceğini belirtti.
Kaşıkçı davasında, 5'i idam istemiyle olmak üzere 11 sanığın yargılanmasına bugün Suudi Arabistan'da başlanmıştı.
2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na giren ve daha sonra kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkcı'nın daha sonra öldürüldüğü açıklanmıştı. Kaşıkçı'nın cesedi hâlen bulunmazken, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, cinayetin ardından eleştirilerin hedefi olmuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hazreti Muhammed ve Hazreti Musa'yı karikatür çizimle hedef alarak hakaret eden Leman Dergisi Yazı İşleri Müdürü Aslan Özdemir, uçakta gözaltına alındı.
Ankara il genelinde 15 Temmuz 2025 tarihine kadar beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının 38 derece civarında olacağı tahmin ediyor.
HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı Srebrenitsa Soykırımı’nın yıldönümünde bir mesaj yayımladı.
PKK'nın silah bırakması kapsamında ilk aşama olarak bir grup örgüt elemanının Irak’ın Süleymaniye kentinde silahlarını ateşe verdiği bildirildi.