Ağrı'da iki hırsızlık olayı aydınlatıldı
Geçen ay meydana gelen iki hırsızlık vakasının izini süren Ağrı Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler hırsızları yakalayarak adli mercilere teslim ettiler.
Ağrı'da Kasım ayı içinde gerçekleşen iki hırsızlık vakasını inceleyen Ağrı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Boru Amirliğine bağlı ekiplerin saatlerce süren çalışması sonucu hırsızlar çaldıkları ile yakalandılar.
Geçtiğimiz günlerde Yüzüncü Yıl Mahallesinde faaliyet yürüten marketler zincirinde telefon ve LCD ekran televizyon çalan hırsız ile yine aynı ay içinde Eskivan Caddesinde bir araçta bulunan 33 bin TL parayı çalan hırsızlar yakalandı.
Konu hakkında Ağrı Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, marketler zincirinde cep telefonu ve sıfır televizyon çalan hırsızın yakalanması için 32 farklı kamerada yapılan 110 saatlik çalışmada tespit edilen D.K. nin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Şahsın 0,61 gram toz esrar ve çaldığı ürünler ile yakalandığı ve şahsın 7 farklı dosyadan çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi. Çaldığı ürünlerin ve paraların ise mağazaya teslim edildiği belirtildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipler yine kentte meydana gelen bir hırsızlık vakasının aydınlatılması için çalışma başlattı. Yaptıkları çalışma kapsamında Eskivan Caddesinde bir aracın içindeki 33 bin TL paranın çalınması ile ilgili yapılan çalışmada 6 farklı kamerada 48 saatlik çalışma sonuçlandırıldı.
Yapılan incelemelerde 33 bin TL parayı çalanın E.U. isimli şahıs olduğu ve başlatılan çalışma soncunda hırsızın yakalanarak çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanıp cezaevine gönderildiği öğrenildi.
Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 28 park ve bahçenin düzenli olarak denetlendiği, sık sık gerçekleştirilen 'şok' uygulamalarla kentte asayişin sağlanmasına gayret gösterildiği belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ENKS Türkiye Temsilcisi Muslum Muhammed, "Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, "Kürtler haklarını elde etmezlerse Orta Doğu'da barış ve istikrar olmaz. Kürtlerin arzusu, kardeşleri gibi kendi topraklarında haklarıyla yaşayabilmektir." dedi.
Halepçe Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ahmed Qadir Ali, "Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı"nda, yaptığı konuşmada, Türkiye'deki Terörsüz Türkiye sürecinin Irak Kürdistanı'na da siyasal, toplumsal, güvenlik ve ekonomi alanında birçok faydasının olduğunu anlattı.
Kamuoyu Araştırmacısı Mehmet Ali Kulat, "Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, "HÜDA PAR Meclis'te bu sürecin bir yere kadar sigortası durumunda. HÜDA PARlılardan daha fazla HÜDA PAR'ın üstünde bir sorumluluk var. Yani üzerlerinde ciddi bir misyon, bir sorumluluk var." dedi.
Araştırmacı Yazar Altan Tan, "Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı"nda, "Eski Meclis zabıtlarında Kürtlerin ana dille eğitiminden, siyasal haklarına kadar talepte bulunan ve bunları zapta geçiren bir evrak yok. Siz siyasal taleplerinizi kayda geçirmemişseniz maalesef iş işten geçiyor." dedi.