Balıkçılık ürünlerinde tazelik denetimleri

Van'da perakende ve balık tezgâhlarında su ürünleri denetimleri devam ediyor.
Su ürünleri stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması ve tüketiciye taze balık sunmak amacıyla Van'ın genelinde Balıkçılık ve Su ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir'in de katıldığı su ürünleri denetim ekipleri tarafından perakende ve balık tezgâhlarında yapılan denetimlerde tezgâhların temizliği, düzeni, balıkların tazeliği kontrolü yapıldı.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kontrol Görevlilerince İl genelinde perakende olarak satış yapan yerlerde ve karaya çıkış noktalarında denetimler yapıldı. Yapılan denetimlerde, tezgâhlarda satışa sunulan balıkların Su Ürünleri Kanununa göre yasal avlanabilir asgari boy ölçüsünde satışa sunulup sunulmadığı, balık boy cetveli ile ölçülerek kontrol edildi. Ayrıca iş yerlerinin asgari teknik hijyenik şartları taşıyıp taşımadıkları, satılan balıkların tazelik kontrolleri yapıldı.
İl Müdürü İbrahim Görentaş tarafından yapılan açıklamada, "Bu tür iş yerlerinin belirli sıklıkta denetimlerinin yapıldığı, mevzuata uygun olmayan iş yerlerine gerekli idari yaptırımların uygulandığı, belirterek "En iyi denetçi tüketicinin kendisidir" ilkesinden hareketle vatandaşlarımı gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikayetler için Alo Gıda 174 hattını arayabilirler" dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de ateşkesin sağlanması için başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesinin elzem olduğunu vurguladı.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö