Belediyeden "İş bulamadığı için kendini yaktı" iddialarına yalanlama
Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi, belediyenin önünde kendisini yakan vatandaş ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.
Merkez Şahinbey Belediyesi, belediyenin önünde kendisini yakan vatandaş ile ilgili yayımladığı basın açıklamasında, bazı ulusal ve yerel gazetelerde "İş bulamadığı için kendini yaktı" iddialarını yalanladı.
8 Mayıs 2019 tarihinde belediyeye iş başvurusu yaptığı ve alınmadığı iddia edilen Eyup Dal, üzerine benzin döküp kendini ateşe vermiş ve 4 gün boyunca tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dal'ın ölümü üzerine çıkan haberlerle ilgili Şahinbey Belediyesi, bir basın açıklaması yayımladı.
Açıklamada, "08.05.2019 tarihinde saat 09.00 saatlerinde Eyub Dal ismindeki vatandaş Şahinbey Belediyemize gelerek, sabıka kaydının silinmesi ve iş konusunda yardımcı olunmasını istemiştir. Söz konusu eylemde bulunan vatandaşımızın 11 yıl cezaevinde kaldığı, 26 ay zorunlu kamu hizmetinde çalıştığı ve sabıka kaydı bulunduğuna rastlanmış olup asıl sorunun ise iş bulma kaygısından ziyade sabıka kayıtlarının silinmesi olduğu tespit edilmiştir." denildi.
Açıklamanın devamında, "Her gün belediyemize iş başvuruları yapılmakta olup vatandaşlarımız bu konuda yetkili olan İŞKUR’a yönlendirmektedir. Aynı gün saat 12.30 sularında aynı vatandaş Belediye bahçesinde üzerine yanıcı madde dökmek suretiyle kendisini yakmış ve duruma özel güvenlikler anında müdahale ederek, birkaç saniye içerisinde vatandaşımızı söndürmüştür. Olay yerine hemen ambulans çağırmak suretiyle vatandaşımızın hastaneye sevki sağlanmış, ancak maalesef birkaç gün sonra vatandaşımız hayatını kaybetmiştir." ifadelerine yer verildi.
Açıklamanın sonunda şunlar kaydedildi:
"Sosyal yardım ekiplerimiz vatandaşımızın ailesini hem taziye ziyareti hem de sosyal inceleme amaçlı ziyaret etmiş olup, yapılan inceleme neticesinde merhum Eyub Dal’ın evli olup çocuğunun olmadığı, anne babasının sağ olduğu, anne babasının üzerine kayıtlı üç katlı evi olduğu, evlerinin üst katında kendilerinin, orta katında kiracılarının ikamet ettiği, giriş kattaki 2 dükkânda da kiracılarının olduğu, babasının 2 bin TL emekli maaşı olup ayrıca üzerine kayıtlı 4 dönüm zeytin tarlalarının bulunduğu anlaşılmıştır. Belediyemiz hakkında ulusal ve yerel basında çıkan ve vatandaşımızın hayatını kaybetmesine konu eylemin belediyemiz tarafından verilen vaatlerin gerçekleştirilmemesi nedeniyle meydana geldiği şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu belirtir, kamuoyuna saygıyla duyururuz." (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 21 Aralık 1963’te yaşanan "Kanlı Noel" olaylarına ilişkin bir açıklama yayımladı.
TBMM Genel Kurulu'nda, Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi görüşülecek, kamuoyunda "11. Yargı Paketi" olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak.
Umut Kervanı Vakfı, zorlu yaşam koşullarıyla mücadele eden Sudan halkına yardım ulaştırmak üzere 25 Aralık’ta bölgeye hareket ediyor.
Şubat ayı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Asya turu ve Zelenskiy ile Şara görüşmesi gibi diplomatik temasların yanı sıra, TSK'dan ihraçlar, nüfus verileri ve HÜDA PAR'ın çalıştayı gibi iç politika gelişmelerine sahne oldu. Filistin meselesi, Kongo'daki çatışmalar ve uluslararası tepkilere yol açan Trump açıklamaları, küresel gündemi belirledi.