Bursa'da korkutan orman yangını

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Çağrışan mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıkan yangın korkuttu.
Mudanya ilçesine bağlı Çağrışan mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangın yerleşim yerlerine yaklaştı. Yerleşim yerlerine 100 metre mesafesi kalan yangın korkuttu.
Edinilen bilgilere göre, Bursa-Mudanya karayolu Çağrışan mevkiindeki çamlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
Haber verilmesi üzerine yangın çıktığı bölgeye Bursa Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki helikopter ve arazözler bölgeye sevk edildi.
Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Bursa-Mudanya karayolunun sağ tarafında başlayan yangın, yolun sol tarafına da sıçradı.
Yangına müdahale için çevre illerden helikopter desteği de istenirken ekipler, yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için yoğun çaba sarf ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de ateşkesin sağlanması için başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesinin elzem olduğunu vurguladı.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö