Cizre'de yapımı tamamlanan cami ibadete açıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapımı tamamlanan ve bünyesinde kız ve erkekler için Kur'an kursu ile taziye evinin de bulunduğu cami ibadete açıldı.
Cizreli hayırseverlerin desteğiyle ilçe merkezinde yapımı tamamlanan ve bünyesinde kız ve erkekler için Kur'an kursu ile taziye evinin de bulunduğu Erzen Cami ibadete açıldı.
Cizre'nin Dicle Mahallesindeki Erzen Cami, eski ve çevredeki vatandaşların ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalması nedeniyle yıkılıp, yerine yeni bir cami inşası için çalışmalar başlatılmıştı. Halkın büyük desteğiyle geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan caminin ibadete açılması için ilçe müftülüğü tarafından bir program düzenlendi. Programa, İl Müftüsü Ramazan Tolan, İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.
Kurdelelerin kesilmesiyle yapılan açılışla cami ibadete açıldı. Cemaatle namazın ardından caminin yapımında emeği geçenlere İlçe Müftülüğü tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
Caminin yapımında emeği geçen Cizre halkına teşekkürlerini ileterek bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz, caminin hayırlara vesile olmasını diledi. Yılmaz, ekonomik kriz havasına rağmen Cizrelilerin ibadethanelerine sahip çıktığını söyledi.
Hayırsever Cizrelilerin yardımlarıyla tamamlanan camide aynı anda bin 500 kişi ibadet edebiliyor. 3 katlı olarak yapılan camide kız ve erkekler için Kur'an kursu, taziye evi, ayrıca kadınlar için ibadet yeri bulunmaktadır. (Ahmet Uçar–İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de ateşkesin sağlanması için başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesinin elzem olduğunu vurguladı.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö