Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Karşılıklı olarak Ramazan Bayramı tebriğinde bulunulan Erdoğan-Ruhani görüşmesinde, yeni tip Coronavirus (Covid-19) ile mücadelede iş birliği ve salgın sonrası dönemde atılacak adımların yanı sıra ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler ele alındı.
İran medyasına göre Ruhani, Tahran-Ankara ilişkilerinin gelişmesi ve derinleşmesi için iki ülkenin virüs ile mücadele hususunda işbirliği ve tecrübelerini paylaşmasının önemli olduğunu söyledi.
İki Cumhurbaşkanının da Coronavirus'ün son bulması ve yakın gelecekte Ortak Ekonomik Komisyonların yeniden oluşması ile iki ülke ekonomik ilişkilerini de hareketlenmenin yanında eski anlaşmaların uygulanması hususunda umutlu oldukları belirtildi.
Liderlerin, Coronavirus'le mücadele hususunda iki ülkenin tecrübelerini paylaşmaya vurgu yaptıkları kaydedildi.
Ruhani, mevcut şartlarda sağlık ve protokollerine uyularak taraflar arasındaki ticari ve mal paylaşımının başlamasına vurgu yaptı.
İran medyası Erdoğan'ın da Coronavirus ile tecrübelerin paylaşımının yararlı olacağını belirterek, sınırların açılması için gerekli direktifleri vereceğini aktardı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Samsun İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile İzmir İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi.
Geçtiğimiz günlerde Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "hasta mahremiyeti" kapsamında hemcinsleri tarafından muayene edilmeyi talep eden kadın hastaya, "beyaz kod" uygulanmasına tepki gösteren aile, hasta mahremiyeti konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.
Mersin Aile Platformu Başkanı Said Yılmaz, cinsel sapkın grupların bütün taarruzunu sosyal ve dijital ortamlarda gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, cinsel sapkınlıkların dijital mecraların yanı sıra sinema, moda, sanat ve spor gibi alanlarda da yer aldığını belirtti.
İzmir’de 1 Eylül’de başlayan yeni av sezonuyla birlikte balık tezgâhlarında hareketlilik yaşanıyor. Sardalya ve hamsinin kilogramı yaklaşık 150 TL’den, palamut ise büyüklüğüne göre 100 ila 150 TL arasında satışa sunuluyor.