Cumhurbaşkanı Erdoğan Londra'ya gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO İttifakı’nın kuruluşunun 70’inci yıldönümü dolayısıyla Londra’da düzenlenecek NATO Liderler Toplantısı’na katılmak amacıyla, 3-5 Aralık 2019 tarihlerinde Birleşik Krallık’ı ziyaret edecek.
İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, NATO İttifakı’nın kuruluşunun 70’inci yıldönümü vesilesiyle Londra’da düzenlenecek NATO Liderler Toplantısı’na katılmak amacıyla, 3-5 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleştireceği Birleşik Krallık’ı ziyaretine ilişkin bilgilendirmede bulundu.
Başkanlıktan yapılan açıklamada, toplantıya, Dışişleri, Hazine ve Maliye ile Milli Savunma Bakanlarının da katılacağı ifade edildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Liderler Toplantısında, NATO topraklarına yönelik, terörizm dahil tüm tehdit ve imtihanlar karşısında birlik ve dayanışma içinde hareket edilmesiyle, Avrupa-Atlantik ahenginin öneminin teyit edilmesi planlanmaktadır.
Toplantıda ayrıca, İttifakın güncel güvenlik ortamı karşısındaki adaptasyonuna yönelik çalışmalarda kaydedilen ilerlemelerin de ele alınması, bu minvalde Liderlerce, Örgüt’ün 2020’li yıllara hazırlanması hususunda yönerge verilmesi öngörülmektedir.
Toplantı hitamında “Londra Bildirisi”nin kabul edilmesi beklenmektedir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın Toplantı marjında katılımcı bazı Devlet ve Hükümet Başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştirmeleri de sözkonusudur.
Sayın Cumhurbaşkanımız ziyaret vesilesiyle ayrıca, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya Liderlerinin katılımıyla icra edilecek Dörtlü Zirve’ye iştirak edeceklerdir. Zirve’de Suriye ve Libya başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alınacaktır.
Sayın Cumhurbaşkanımız Birleşik Krallık’ı ziyaretlerinin son gününde “Cambridge Camii”nin açılış törenini teşrif edeceklerdir." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya’da gönüllü üniversite öğrencileri tarafından kurulan Kudüs Çalışma Grubu, liseli gençlere Filistin farkındalığı kazandırmak amacıyla “Hakikate Bir Geçit” adlı ilk çalıştayını düzenledi.
Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde bir inşaat alanında iki grup arasında çıkan kavgada 1 kişi yaralandı.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamındaki görev süresini 2 yıl uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü’ne yaklaşırken bir "Yeşil Vatan Seferberliği" başlatacaklarını duyurdu.