Diyanet- Sen Siirt İl Başkanı Hamit Evin, “Bu ülkede dinle, dindarla ve din görevlileri ile derin hesapları olan çevrelerin yaptıkları çirkinliklerin hesabı hukuk önünde sorulacak.” dedi.
Diyanet-Sen Siirt Şube Başkanı Hamit Evin, Erzincan’ın Tercan Kaymakamlığında müftülükçe düzenlenen toplantıda, bir müftülük personelinin silahla ateş açması sonucu Tercan Müftü Vekili Ersin Kan ve zanlının da aralarında bulunduğu 5 kişinin ölmesi, 2 kişinin de yaralanmasına ilişkin açıklama yaptı.
İmam ölümleri üzerinden dinin sosyal medyada propaganda malzemesi yapıldığına işaret eden Evin, “Henüz yaşadıklarımızın acısını hafiflemeden, başka üzücü birtakım iftiralara muhatap olan camiamız ve mensupları şer odaklarının hedefi olmuştur. İnsanlıktan ve insaftan yeteri kadar nasibini almamış bu çevreler, acımızı yaşamamıza bile fırsat bırakmayacak iftira ve çirkinliklerini özellikle sosyal medya üzerinden göstermişlerdir. Bu ülkede dinle, dindarla ve din görevlileri ile derin hesapları olan bu çevrelerin yaptıkları çirkinliklerin hesabı hukuk önünde sorulacaktır.” dedi.
Arkadaşlarının görevleri başındayken psikolojik sorun yaşayan bir hizmetlinin saldırısı sonucu hayatlarını kaybettiklerinin altını çizen Evin, “Anlık bir cinnet sonucu farklı odalardaki din görevlileri saldırıya uğradılar. Bir çatışma olmadı fakat bir katliam yaşandı. Hal böyleyken gerçeğin hilafına iftiraların merkezine konulduğu kurgularla, sosyal medyadan kin kusanlara bunun karşılığında gereken cevap mahkemelerde verilecektir. Ayrıca bu gelişmeler üzerinden polemik oluşturmaya çalışan birtakım insanların yaşanan acıyı fırsat bilerek kişi ve kurumlara duydukları kinlerinin, seviyelerini ortaya koyması açısından manidar olduğunu da ifade etmek isterim.” diye konuştu.
Sosyal medyada olay hakkında yapılan çirkin paylaşımların toplatıldığını ve hukuki sürecin başlatıldığını aktaran Evin, “Genel merkezimiz bu çirkin paylaşımları toplayıp hukuki süreci işletmektedir. Gelişmeler şehitlerimizin yakınlarıyla paylaşılacaktır. Gerektiğinde kamuoyuna da bilgi aktarılacaktır. Allah bu tür acıları bir daha yaşatmasın. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu günlerde milletimize huzur versin. Tekrar şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.” dedi. (Murat Orhan-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde öğrencilerin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.
Fon soruşturması kapsamında Hedef Yatırım Bankası'nın İsviçre merkezli finans kuruluşu Swissquote Bank'a gerçekleştirmek istediği yaklaşık 2 milyar liralık işlem, karşılığında gösterilen 40,9 milyon doların hesaba henüz geçmediğinin belirlenmesi üzerine Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından durduruldu.
İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Gıda Çarşısı'nda kuruyemiş sektöründe yeni mahsullerin piyasaya çıkmasıyla birlikte satışlarda yoğunluk yaşanıyor. Kuruyemiş esnafı Arda Yiğit Akar, sektördeki satışlar, fiyatlar, tüketici tercihleri ve önümüzdeki döneme ilişkin beklentilerini anlattı.
Borsa İstanbul pay piyasasında manipülasyon yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 15 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma, sermaye piyasalarındaki işlemler ile bazı şirket hisselerinde gerçekleştirilen hareketlere ilişkin incelemelerle genişletiliyor.