Dünya ülkeleri engellilerin ihtiyaçlarını karşılamakta aciz kalıyor
Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından İstanbul'da, dört yüze yakın Sivil Toplum Kuruluşundan binden fazla temsilcinin katılımıyla düzenlenen , "Türkiye'nin Yeni AB İletişim Stratejisi- Sivil Toplumla Diyalog" toplantısında, engellilerin sorunlar dile getirildi.
Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından İstanbul'daki bir otelde, dört yüze yakın Sivil Toplum Kuruluşundan binden fazla temsilcinin katılımıyla, "Türkiye'nin Yeni AB İletişim Stratejisi- Sivil Toplumla Diyalog" toplantısı düzenlendi.
AB üyelik sürecinde Türkiye'nin dönüşümüne büyük katkıda bulunan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, toplantıda Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Volkan Bozkır'a, Türkiye'nin yeni AB iletişim stratejisi ile ilgili görüş ve önerilerini ilk elden sunma imkanı buldu.
Toplantı konuşan özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği Başkanı Hüsamettin Akyıldız, "Avrupa Ülkeleri de dahil dünyanın hiçbir ülkesi engelli çocuğu olan ailelerin beklentilerini henüz karşılayabilmiş değil. Engelliler ve ailelerinin çözülmesi gereken yığınla problemi var. Bu problemlerin çözülmesi ve engelliliği engelleyici önlemlerin alınması için dünya ülkelerinin daha çok işbirliği yapması gerekmektedir." şeklinde konuştu.
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İstanbul'da yaş sebze ve meyve piyasasında fahiş fiyat uygulandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 40 dağıtıcı firma yöneticisinin tamamı tutuklandı. Soruşturmada, ürünlerin gerçek alış fiyatının yüksek gösterilmesi, arzın düşük gösterilmesi ve tedarik zincirinin gereksiz yere uzatılması gibi yöntemlerle fiyatların yukarı yönlü manipüle edildiği tespitine yer verildi.
Samsun İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile İzmir İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi.
Geçtiğimiz günlerde Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "hasta mahremiyeti" kapsamında hemcinsleri tarafından muayene edilmeyi talep eden kadın hastaya, "beyaz kod" uygulanmasına tepki gösteren aile, hasta mahremiyeti konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.
Mersin Aile Platformu Başkanı Said Yılmaz, cinsel sapkın grupların bütün taarruzunu sosyal ve dijital ortamlarda gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, cinsel sapkınlıkların dijital mecraların yanı sıra sinema, moda, sanat ve spor gibi alanlarda da yer aldığını belirtti.