Elazığ Valisi Kaldırım, enkaz altında 38 kişinin olduğunu söyledi

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sivrice'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle yıkılan binaların enkazının kaldırma işlemlerin devam ettiğini belirtti.
Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 38 kişinin enkaz altında olduğunu arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Merkez üssü Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Elazığ, Malatya ve Diyarbakır'da 19 kişi hayatını kaybetti, 782 kişi de yaralandı.
Elazığ'da 5, Malatya'da ise 25 bina yıkıldı. Enkaz altında kalanlarla ilgili açıklama yapan Vali Kaldırım, deprem nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.
Deprem nedeniyle geceyi dışarda geçiren depremzedelere barınma ve diğer ihtiyaçlarının karşılandığı belirten Vali Kaldırım Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı:
"Spor Salonları, Taziye Evleri, Okuma Evleri, Kurumlarımıza ait Misafirhaneler, Üniversite Kampüs Alanı, Okullarımız, Yurtlarımız, Camilerimiz ve Elazığ Belediyesine ait mekanlarda 12 bini aşkın vatandaşımız barındırılmakta ve vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçları karşılanmaktadır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya'nın Hadim ilçesine atanan Kaymakam Ali Emre Deniz yeni görevine başladı.
Konya’nın Karatay ilçesinde yapımı tamamlanan Karatay Kültür Merkezi, 22 Ekim Çarşamba günü saat 15.00’te Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımıyla hizmete açılacak.
Konya merkez Karatay ilçesinde babasıyla birlikte seyir halindeyken fenalaşan N.B., aracını petrol istasyonuna çekti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, şahsın hayatını kaybettiğini belirledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Aile Yılı” dolayısıyla ilçelerden şehir gezisi için merkeze gelen hanımlarla bir araya geldi.