İşletmeciler: Piknik alanlarında maskemizi takalım ve sosyal mesafeye uyalım

Batman’ın Kozluk ilçesinde bulunan Ayngebire piknik ve mesire alanı sıcaklıkların artmasıyla birlikte vatandaşların akınına uğruyor. İşletme sahipleri, pikniğe gelen vatandaşlara maske ve sosyal mesafe hususunda uyarılarda bulunuyor.
Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte vatandaşlar, serin ve suyun bol olduğu piknik alanlarına akın ediyor. Batman’ın Kozluk ilçesi Tosunpınar köyünde bulunan ve 20 yıldır piknik alanı olarak kullanılan Ayngebire Piknik Alanı da özelikle ilkbahar ve yaz ayları boyunca binlerce vatandaşın konak yeri haline geliyor. Batman ve çevre illerden Ayngebire Piknik Alanına gelen vatandaşlar, burada piknik yapıp dinleniyor.
Alan yetkilileri ise Covid-19 salgını nedeniyle piknik alanlarına gelen vatandaşlara maske takma, sosyal mesafeye uyma ve çevre temizliği gibi konularda uyarılarda bulunuyor.
Piknik alanına gelen vatandaşlardan muhakkak maske takmalarını ve sosyal mesafe kurallarına uymalarını isteyen Ayngebire Piknik Alanı yetkilileri, piknik alanında alkol kullanılmasının da yasak olduğunu hatırlatıyor.
Ailelerin gelip dinlenebilecek bir piknik alanına sahip olduklarını söyleyen Ayngebire alan yetkilisi İrfan Tilki, “Tüm çalışanlarımızla birlikte vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Gerek temizlik gerek alkol gerekse de maske ve sosyal mesafe kuralları noktasında. Huzurun olduğu bir ortamdayız. Özellikle maske ve sosyal mesafeye riayet edelim. Türkiye genelinde pandemi sürecindeyiz. Pikniğe gelen vatandaşlardan ricamız, sadece bulundukları yeri temizleyerek çevreye örnek olsunlar. Piknik alanımızda alkol yasaktır, kullandırtmıyoruz. Burası hepimizindir. Bizler çevre temizliğini ve dezenfekte çalışmalarımızı her gün her sabah yapıyoruz. Malumunuz buraya her yerden insanlar geliyor. Bazen yüzlerce araç geliyor. Her il ve ilçeden gelen oluyor. Onun için gelirken maskenizi getirip kurallara uyalım.” şeklinde konuştu.
Tilki, piknik alanında ara ara jandarma ekiplerinin denetimde bulunduğunu da sözlerine ekledi.(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya’da gönüllü üniversite öğrencileri tarafından kurulan Kudüs Çalışma Grubu, liseli gençlere Filistin farkındalığı kazandırmak amacıyla “Hakikate Bir Geçit” adlı ilk çalıştayını düzenledi.
Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde bir inşaat alanında iki grup arasında çıkan kavgada 1 kişi yaralandı.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamındaki görev süresini 2 yıl uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü’ne yaklaşırken bir "Yeşil Vatan Seferberliği" başlatacaklarını duyurdu.