Kahramanmaraş'ta fırtına: Biri ağır 5 yaralı
Kahramanmaraş’ta dün geceden itibaren etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkilerken, evlerin çatısının uçması sonucu biri ağır olmak üzere 5 kişi yaralandı.
Kahramanmaraş'ta dün geceden itibaren başlayan şiddetli rüzgar gün boyunca etkisini artırdı. Şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkilerken, 20'ye yakın evin çatısının uçması ve ağaçların devrilmesi sonucu biri ağır 5 kişinin yaralandığı belirtildi.
Kentte etkili olan fırtına çok sayıda binanın çatısını uçurdu. Fırtına nedeniyle elektrik direği ve ağaçlar devrilirken, gün boyunca etkisini sürdüren fırtına ağaçların devrilmesine, cam balkonların kırılmasına, direklerin yıkılmasına ve güneş enerjilerinin uçmasına neden olarak maddi hasara yol açtı.
Rüzgâr etkisini akşam saatlerinde kaybederken, gün sonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yapılan hasar tespit çalışmaları ise tamamlandı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, dün geceden itibaren etkili olan fırtınanın maddi hasara yol açtığını ve biri ağır olmak üzere 5 kişiyi yaraladığını belirtti.
Dün gece saatlerinde başlayan ve hâlen ara ara devam eden etkili fırtınadan dolayı yoğun bir mesai harcadıklarını belirten Küçükönder, "Fırtına sebebiyle bazı üzücü olaylar da yaşanmaktadır. Biri gece 4'ü de gündüz olmak üzere 5 kişi yaralanmış ve bunlardan birinin durumu ağır. Biz Kahramanmaraş İtfaiyesi olarak 7/24 görevimizin başındayız. Fırtına sebebiyle yaşanan çatı uçması ve benzeri durumlara anında müdahale ediyoruz." dedi.
Küçükönder, şiddetli fırtınanın 20 evin çatının uçmasına, 8 ağacın devrilmesine, 4 adet cam balkonun yıkılmasına, 3 adet elektrik direğinin devrilmesine, 3 adet güneş enerjisinin uçmasına ve bir adet de duvarın yıkılmasına neden olduğunu söyledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Abdulhadi Timurtaş, Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı”nda, "Kürt dili, topyekun bir eğitim sisteminin dili olmaya hazır ve muktedir bir dil seviyesine gelmiştir." dedi.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı İshak Sağlam, "Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı”nda, "Kürt meselesi yalnızca Türkiye’nin bir meselesi değildir. Yakın ve uzak komşularımızı da doğrudan ilgilendiren çok boyutlu bir konudur. Bu meseleyi yalnızca bir güvenlik penceresinden değerlendirmek, çözüm yollarını baştan tıkamak anlamına gelir." dedi.
HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı tarafından Van’da düzenlenen Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı'nda akademisyenler, siyasiler, hukukçular ve araştırmacı yazarlar, 3 oturum halinde çözüm önerilerini aktaracak.
Konya’nın Seydişehir ilçesinde düzenlenen kaçak silah operasyonunda 10 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilirken 4 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.