"Kötü öğrenci yoktur, kötülüğe itilmiş öğrenci vardır"
Batman’ın Sason ilçesinde düzenlenen programda konuşan Eğitimci-Yazar Halit Ertuğrul, “Kötü öğrenci yoktur, kötülüğe itilmiş öğrenci vardır.” dedi.
Batman’ın Sason ilçesi Yunus Emre Ortaokulu konferans salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile aday öğretmenlere yönelik, öğretmen gelişim programı kapsamında bir konferans düzenlendi.
Konferansta bir konuşma yapan Eğitimci-Yazar Halit Ertuğrul, başarıda öğretmenlerin rolünü kendi hayatından kesitlerle anlattı.
Kendisinin de 40 yıldır milli eğitimin çeşitli kademelerinde çalışan bir eğitimci olduğunu ifade eden Ertuğrul, meslek hayatı boyunca her zaman öğrencilere hüsn-ü zan ile yaklaştığını ve bu yöntemlerle birçok öğrenciyi kazandığını söyledi.
Bir eğitimcinin öğrencisine, çocuklarına en iyi rol model olması gerektiğine dikkat çeken Ertuğrul, "Öğrenciye, çocuğunuza ne anlatırsanız anlatın, o sizin yaptıklarınızı yapar, o yüzden öğrencilerimize hareketlerimizle örnek olmalıyız. Kötü öğrenci yoktur, kötülüğe itilmiş öğrenci vardır. Biz öğrencilerimizin yapmış oldukları yanlış davranışları, kendi olumlu davranışlarımız ve yöntemlerimizle düzeltebiliriz." diye konuştu.
Konferansa katılan İlçe Cumhuriyet Savcısı Abidin Yücesan, konferansın sonunda yazar Ertuğrul'a günün anısına bir teşekkür plaketi verdi.
Konferansa savcı Yücesan’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Emrah Demirbağ, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Sıddık Bozkurt, ilçedeki aday öğretmenler ve idareciler katıldı.
Yazar Ertuğrul, konferansın sonunda kitaplarını imzaladı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Gıda Çarşısı'nda kuruyemiş sektöründe yeni mahsullerin piyasaya çıkmasıyla birlikte satışlarda yoğunluk yaşanıyor. Kuruyemiş esnafı Arda Yiğit Akar, sektördeki satışlar, fiyatlar, tüketici tercihleri ve önümüzdeki döneme ilişkin beklentilerini anlattı.
Borsa İstanbul pay piyasasında manipülasyon yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 15 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma, sermaye piyasalarındaki işlemler ile bazı şirket hisselerinde gerçekleştirilen hareketlere ilişkin incelemelerle genişletiliyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan MASAK raporunda, Pusula Holding yöneticilerinin İsviçre'deki hesaplara toplam 4 milyar 87 milyon lira transfer ettiği tespit edildi. Para hareketlerinin fon ödemelerinde temerrüde düşülmesinden önce gerçekleştiği belirlendi.
Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği, çocukların ve ailelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte çocuklar, namazın önemine dikkat çeken sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.