Kurşunlu Camii’nin yakılmasına tepkiler devam ediyor
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Fatihpaşa (Kurşunlu) Camii'nin yakılmasına toplumun tüm kesimleri tarafından tepkiler gelmeye devam ediyor.
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde geçtiğimiz günlerde yakılan ve büyük bir kısmı kullanılamaz hale gelen tarihi Fatihpaşa (Kurşunlu) Camii'nin yakılmasına STK temsilcileri ve bölgenin kanaat önderleri sert tepki gösterdi.
PKK'nin geçmişte de mukaddes yerlere saldırdığını hatırlatan İTTİHAD âlimlerinden Molla Sahap Korkutata, "PKK, şimdi ve önceki zamanlarda da İslami sivil toplum kuruşlarına, kurum ve kuruluşlarına molofkokteyli atmış, yakmış ve yıkmıştır. Bunlar, eskiden camileri ahır veya cephanelik yapan düşünce yapısının kalıntılarıdırlar. Bunların İslam dinine düşmanlıktan başka herhangi bir gaye ve gayretleri yoktur." dedi.
Memur-Sen Batman İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında da Diyarbakır'ın Sur ilçesinde cami ve okulların yakılmasını kınadı.
Açıklamada, "İnancımızca kutsal sayılan mekânlar ile eğitim binaları ne yazık ki hedef haline gelmiştir. Çatışmaların bu alanlara çekilmesi kanaatimizce ne insani ne de vicdani bir harekettir. Mabetlerimizin, yüzyıllardır göz bebeği gibi korunduğu bölgemizde hedef haline gelmesi esef verici bir durumdur. Bu çok tehlikeli bir oyundur. Camilerimize ve okullarımıza uzanan bu ellerin derhal geri çekilmesi ve bir daha bu türlü olayların yaşanması ibadet ve eğitim özgürlüğümüzün vazgeçilmez şartıdır." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Samsun İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile İzmir İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi.
Geçtiğimiz günlerde Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "hasta mahremiyeti" kapsamında hemcinsleri tarafından muayene edilmeyi talep eden kadın hastaya, "beyaz kod" uygulanmasına tepki gösteren aile, hasta mahremiyeti konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.
Mersin Aile Platformu Başkanı Said Yılmaz, cinsel sapkın grupların bütün taarruzunu sosyal ve dijital ortamlarda gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, cinsel sapkınlıkların dijital mecraların yanı sıra sinema, moda, sanat ve spor gibi alanlarda da yer aldığını belirtti.
İzmir’de 1 Eylül’de başlayan yeni av sezonuyla birlikte balık tezgâhlarında hareketlilik yaşanıyor. Sardalya ve hamsinin kilogramı yaklaşık 150 TL’den, palamut ise büyüklüğüne göre 100 ila 150 TL arasında satışa sunuluyor.