Operasyonda yakalanan PKK'li tutuklandı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde düzenlenen operasyonda yakalanan bir PKK'li, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, merkez Yenişehir ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda yakalanan bir PKK'linin, çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı belirtildi.
Açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğünce yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, PKK/KCK terör örgütüne katılım yaptığı ve örgüt tarafından 2013 yılında YPS (Yekîneyen Parastina Sivîlan/Sivil Savunma Birlikleri) çalışmalarında görevlendirildiği tespit edilen Xebatkar Amed (Kod adlı) F.A. isimli teröristin yakalanmasına yönelik olarak Diyarbakır ili Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi'nde belirlenen adreste Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekipleri ile yapılan müşterek operasyonda, Xebatkar Amed (Kod adlı) F.A. isimli terörist yakalanarak gözaltına alınmış, soruşturma işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır." denildi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de ateşkesin sağlanması için başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesinin elzem olduğunu vurguladı.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö