Pasajda saklanan hırsız 40 bin TL değerinde telefon çaldı
Elazığ’da, bir pasajda saklanıp güvenlik görevlisini darp eden hırsız, süpürge fırçasıyla kırdığı vitrinden 40 bin TL değerinde telefon çaldı.
Elazığ’ın Gazi Caddesi üzerinde bulunan 50’ler Çarşısı'nda, telefoncu esnafın bulunduğu pasaja hırsız girdi.
Pasajın kapanış saatlerine yakın zamanda içeride saklanarak bekleyen hırsız, 01.40 civarında harekete geçerek ilk önce içeride güvenliği sağlamak için bulunan görevliyi darp etti.
Hırsız daha sonra, Onur Sekman adlı esnafın dükkânının vitrinlerini kırarak, içeride bulunan telefonları elindeki torbaya doldurdu.
“Yaklaşık 48 saat geçmesine rağmen gelişen bir durum yok”
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sekman, “03.20 sıralarında bana gelen telefonla iş yerinin açıldığı, kapının kırıldığı anlatıldı. Olay yerine geldim. Vitrin dışarıdan kırılmıştı. İçeri girdiği gibi güvenlikçiyi darp etmiş ve bulduğu fırça ile vitrini kırmış. Güvenlikçi darp edildikten sonra müdahale edecek hali kalmamış, videolarda belli oluyor. Güvenlikçinin kolundan tutup benim dükkânın önüne geliyor ve bu dükkânın açılacağını söylüyor. Neden benim dükkân olduğunu bilemiyoruz. Güvenlikçinin yanında vitrinleri kırıyor. Elinin yetişebildiği telefonların hepsini alıyor, elindeki torbaya koyup gidiyor. Hırsız pasajda saklanarak içeride kalabilmiş. Çıkışlar kapalı oluğundan dolayı güvenlikçiyi tehdit ederek kapıyı açmasını istiyor. Kapılar açılınca elini kolunu sallayarak gidiyor.” dedi.
Sekman,“Ardından güvenlikçi yani tam olarak yetkisini de bilmiyoruz. Pasajda bulunan arkadaşlar hizmetli olduğunu söylüyorlar. Hırsız gittikten sonra boğuşma esnasında kaybettiği telefonunu buluyor ve polisi arıyor. Ben olay yerine vardığım zaman memur arkadaşlar buradaydı, gerekli incelemeleri yaptılar. Kamera kayıtlarını aldılar. Kişinin görüntüleri yarım yamalak da olsa elimizde. Görüntüler emniyetten gelen arkadaşlara teslim edildi. Yaklaşık 48 saat geçmesine rağmen gelişen bir durum yok. Olay sonrası yapılan tespitlere göre yaklaşık 40 bin TL zararımız bulunmaktadır. Sitenin düzenli açılıp kapanmayışından dolayı, silahlı bir güvenliğin olmayışından dolayı, site yönetiminden, polis memurlarından gelecek haberden sonra şikâyetçi olacağız.” ifadelerini kullandı. (Mustafa Daştan - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, ‘Uyuşturucu madde temin etme’, ‘Uyuşturucu kullanımını kolaylaştırmak’ suçlarından jandarma ekiplerince gözaltına alındı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun görev süresinin 31 Aralık 2025 tarihinden geçerli olmak üzere iki ay uzatılmasına oy birliğiyle karar verildi.
Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, son günlerde bazı okullarda ve sosyal medyada namaz ibadetiyle alay eden görüntülere tepki göstererek, bu tutumların İslam’ın kutsal değerlerine yönelik açık bir provokasyon olduğunu söyledi ve kutsal değerlere yönelik bu saygısızlıklara karşı gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.
Mayıs ayında yayımlanan rapor, küresel askeri harcamaların muazzam bir artışla 2.7 trilyon dolara ulaştığını gösterdi. Bu küresel gerilim ortamında, işgalci rejimin Suriye ve Filistin'e yönelik saldırıları şiddetlenirken, Türkiye'de ise "aile" vurgusu ve üst düzey diplomatik temaslar öne çıktı.