Resulayn’da çatışmalar yeniden şiddetlendi
Milli Savunma Bakanlığı tarafından ele geçirildiği açıklanan Resulayn’da çatışmalar akşam saatlerinde yeniden şiddetlendi.
Türkiye tarafından Fırat’ın doğusundaki PKK-YPG-PYD hedeflerine yönelik başlatılan “Barış Pınarı Harekâtı”nın 5’inci gününde, Ceylanpınar’ın karşısındaki Resulayn’da, İHA ve SİHA’larla koordinatları belirlenen hedefler, gün boyunca obüs ve tank atışları ile vurulmuştu.
Akşam saatlerinde ise Resulayn’da Suriye Milli Ordusu ve PKK-YPG-PYD’liler arasında çatışmalar yeniden başladı. Çatışma seslerinin Ceylanpınar şehir merkezinden de duyuldu.
Ceylanpınarlılar, harekatın başlamasının ardından Resulayn tarafından atılan havan ve roket mermilerinden dolayı ilçeyi terk etmek zorunda kalmıştı.
Şanlıurfa Valiliği tarafından ise Ceylanpınar ilçesindeki tüm okullar, perşembe gününe kadar tatil edildi.
Ceylanpınar’da yaşanan çatışmalardan dolayı temel ihtiyacını karşılayamayan vatandaşlar için bazı yardım kuruluşları tarafından kumanya dağıtıldığı öğrenildi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep Büyükşehir İtfaiye ve Afet Yönetimi Daire Başkanı Alpay Canözer, yaz aylarında artan orman yangını riskine dikkat çekerek, yangınların büyük bölümünün insan kaynaklı olduğunu belirtti.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Diyetisyen Ayşe Şura Korkmaz, kahvaltının yalnızca açlığı gidermekten ibaret olmadığını belirterek, dengeli bir sabah öğününün fiziksel ve zihinsel performansı desteklediğini, düzenli kahvaltı alışkanlığının ise sağlıklı yaşamın önemli unsurlarından biri olduğunu söyledi.
HÜDA PAR Mersin İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Bahar Etkinlikleri" final programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç'in katılımıyla, Gençlik ve Gazze temasıyla düzenlenen programda Filistin'de yaşananlar, gençliğin karşı karşıya olduğu sorunlar ve toplumsal sorumluluklar ele alınırken, etkinlikler kapsamında düzenlenen futbol turnuvasında dereceye giren takımlara da ödülleri takdim edildi.