Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya İl Müftülüğünce düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi ”ne katıldı.
Sakarya Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Kampüs Camii’nde düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Hazreti Peygamberin “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir” hadisini hatırlatarak, hafızlığını tamamlamış öğrencileri, ailelerini ve hocalarını tebrik etti.
Erbaş, İslam’dan önce yaşanan cahiliye dönemini anlatarak, Kur’an-ı Kerim’in insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkartmak için gönderildiğini söyledi.
Kur’an-ı Kerim’in, bütün Peygamberlere gönderilen mesajların özü olduğunu belirten Başkan Erbaş, “İslam barışı, huzuru ve kurtuluşu bütün insanlığa vadeden, Allah indinde makbul olan tek din ve onun en büyük kaynağı Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an-ı Kerim'in de en büyük müfessiri, hayatına tatbik eden Hazreti Muhammed Mustafa’dır.” dedi.
Erbaş, Kur’an-ı Kerim’in hayatın bütün alanlarında müminler için bir rehber olduğunu dile getirdikten sonra Müminlerin annesi Hazreti Aişe’nin Hazreti Peygamber için ‘O yaşayan Kur'an’dı.’ ifadesini hatırlatarak, “Bizler Kur'an-ı Kerim'e sarıldığımız, onun ilkeleri, prensipleri doğrultusunda yaşadığımız sürece Kur’an ile yücelmişiz.” ifadelerini kullandı.
İcazet merasiminin ardından Cuma namazını Diyanet İşleri Başkanı Erbaş kıldırırken, hutbeyi hafızlık icazeti alan öğrencilerden Halit Başiş irad etti.
Serdivan Diyanet Gençlik Merkezi açıldı
Erbaş daha sonra Serdivan İlçe Müftülüğü’ne bağlı Serdivan Diyanet Gençlik Merkezinin açılışını yaptı.
Erbaş açılışta yaptığı konuşmada gençliğin önemine vurgu yaparak, “Millet olarak gençliğimize ne kadar önem verirsek, gençlerimizin İslami ilkeler doğrultusunda yetişmesine ne kadar önem verirsek geleceğimizden o kadar çok emin oluruz.” dedi.
Serdivan Diyanet Gençlik Merkezi’nde gençlere yönelik yapılacak çalışmalara değinen Erbaş, “Gençlerimiz burada hocalarından güzel sohbetler dinleyecekler, birbirleriyle tanışacaklar. Sakaryamızda en önemli ilim, irfan, bilgi ve hikmet merkezlerinden birisi olacak.” şeklinde konuştu.
210 hafızın icazet aldığı programa, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, hafızların aileleri ve çok sayıda davetli katıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hazreti Muhammed ve Hazreti Musa'yı karikatür çizimle hedef alarak hakaret eden Leman Dergisi Yazı İşleri Müdürü Aslan Özdemir, uçakta gözaltına alındı.
Ankara il genelinde 15 Temmuz 2025 tarihine kadar beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının 38 derece civarında olacağı tahmin ediyor.
HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı Srebrenitsa Soykırımı’nın yıldönümünde bir mesaj yayımladı.
PKK'nın silah bırakması kapsamında ilk aşama olarak bir grup örgüt elemanının Irak’ın Süleymaniye kentinde silahlarını ateşe verdiği bildirildi.