Sincar'a hava harekâtı
Milli Savunma Bakanlığı, TSK tarafından Sincar'a hava harekâtının düzenlendiğini açıkladı.
PKK'lilerin üs olarak kullandığı Sincar ve Karacak Dağı Bölgesi'ne TSK tarafından hava harekatı düzenlendi.
Milli Savunma Bakanlığından harekatla ilgili yapılan açıklamada, "PKK/KCK/PYD/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak Kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşmasının 51’inci maddesi çerçevesinde, uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak Kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerindeki terör yuvalarına karşı bir hava harekâtı icra edilmiştir." denildi.
Açıklamanın devamında, şu ifadeler kullanıldı: "İcra edilen harekâtta, ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel ve depolar hedef alınmıştır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hukukçu Yazar İbrahim Güçlü, Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı”nda, hükümete seslenerek, "Bu meseleyi PKK ile mi çözmek istiyorsunuz? Bu, yol değil. Kürtlerle çözmelisiniz. Halkınızla çözün." dedi.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Abdulhadi Timurtaş, Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı”nda, "Kürt dili, topyekun bir eğitim sisteminin dili olmaya hazır ve muktedir bir dil seviyesine gelmiştir." dedi.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı İshak Sağlam, "Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı”nda, "Kürt meselesi yalnızca Türkiye’nin bir meselesi değildir. Yakın ve uzak komşularımızı da doğrudan ilgilendiren çok boyutlu bir konudur. Bu meseleyi yalnızca bir güvenlik penceresinden değerlendirmek, çözüm yollarını baştan tıkamak anlamına gelir." dedi.
HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı tarafından Van’da düzenlenen Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı'nda akademisyenler, siyasiler, hukukçular ve araştırmacı yazarlar, 3 oturum halinde çözüm önerilerini aktaracak.