Sur ve Silvan esnafının sigorta prim borçları ertelenebilir

Yönetim kurulu toplantısını Diyarbakır’da gerçekleştiren Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, sigorta prim borcu olan Sur ve Silvan esnafın borçlarının ertelenebileceğini söyledi.
Yönetim kurulu toplantısını Diyarbakır'da gerçekleştiren (SGK) Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, sigorta prim borcu olan Sur ve Silvan esnafın borçlarının erteleneceğini belirterek olaylardan olumsuz etkilenen esnafı mağdur etmeyeceklerini ifade etti.
Selim Bağlı, prim borçlarının 31 Aralık 2016 tarihine kadar ertelenebileceğini belirtti.
Bağlı, "Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, sürekli bu mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz. Diyarbakır için 500 bin TL prim tahsilâtı yaptık. Ertelemelerle birlikte ciddi bir şekilde prim tahsilâtından vazgeçmiş bulunmaktanız." dedi.
Bağlı, 2015 yılında sadece Diyarbakır ilinde 337 milyon TL eczane ödemleri yaptıklarını ve Diyarbakır'daki vatandaşların sağlık harcamaları için finansman oldukları söyledi.
Sosyal güvenlik kurumu olarak Diyarbakır'daki vatandaşın üçte birinin her türlü sağlık harcamalarının finanse ettiklerini belirten Bağlı, " Dicle üniversite ile devam eden Global bütçe anlaşmamız vardır. Bu anlaşmaya göre üniversite başta yeşil kartlı olmak üzer genel sağlık sigorta kapsamındaki bütün vatandaşlara hizmet sunması ve bunun karşılığında yılbaşında belirlediğimiz tutar üzerinde ödeme yapmamızdır."açıklamasında bulundu.
Terör mağduru olan ve terörden etkilenen her vatandaşın yaralarını sarmak kendilerine verilen bir borç ve görev olduğunu ifade eden Bağlı, Diyarbakırlı bütün vatandaşların esnafın, sanatkârın, ziraatçı ve işçilerin hepsine teşekkür ettiğini ve onların yanında olduğunu ifade etti.
Primin silinmesinin ancak yasayla gerçekleşecek bir karar olduğuna dikkat çeken Bağlı, "Sosyal Güvenlik Kurumu olarak yasadan aldığımız yetki belli bir süreyle ertelenmesidir. Onun dışında taksitlendirme talebi olduğu zaman taksitlendirmeyi düşünebiliriz. Prim borcu olan sigortalımızın ödeme zamanı geldiğinde, ‘getirin prim borcunuzu hemen ödeyeceksiniz' diyecek halimiz yok. Takdir ederlerse öderler ama ödeme acziyeti içerisinde olduğunu belirtenlere taksitlendirme imkânı sunacağız." diye konuştu. (Yunus Sırat, Mahsun Tunç- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
TBMM Genel Kurulu’nda söz alan HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Hazreti Peygamber'i hedef alan ‘Leman’ isimli derginin cezasız kalmaması gerektiğini belirtti.
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Bugün bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında yer alan, 'Doğalgaz dünyada yüzde 32 düştü, Türkiye’de yüzde 117 arttı' başlıklı haber ve paylaşımlar, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik dezenformasyon içermektedir." açıklamasını yaptı.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, "Yangınlar sonucunda toplam 53 hektarlık alan zarar gördü. Bu da yangın başına ortalama 2 hektardan daha az bir alanın yandığını gösteriyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aile kurumunu korumanın, aile değerlerini tüm yönleriyle muhafaza ederek gelecek nesillere güçlü bir miras bırakmanın kendilerinin en temel vazifesi olduğunu vurguladı.