Van halkı yapılan uyarıları dikkate almıyor

Covid-19 salgınına karşı dünyada ve Türkiye'de olağanüstü önlemler alınmaya çalışılırken, Van'da hiçbir şey yokmuş gibi davranılması salgının yayılmasına adeta davetiye çıkarıyor.
Van’ın en kalabalık caddelerinden biri olan Cumhuriyet ve Maraş Caddelerindeki insan ve araç kalabalığı şaşırtırken, bu durum ise ihtiyaçları için dışarı çıkan vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.
Polis tarafından ve cami minarelerinden yapılan uyarı anonslarını duymazdan gelen Van halkı, herhangi bir koruyucu ekipman ve sosyal mesafe kurallarına uymayarak virüsün daha fazla kişiye bulaşma riskini attırıyorlar.
Parkların ve çoğu iş yerinin kapalı olduğu ve kapalı olan iş yerlerine de insanların evde kalmaları yönünde uyarı yazılarının asıldığı Van’da hayat normal seyrinde devam ediyor.
Van halkı oluşan bu kalabalığa önlem olarak sokağa çıkma yasağı olması gerektiğini ifade ederek, sokağa çıkma yasağı olmadan insanların evde tutulamayacağını belirtiyor.
“100 TL’lik yardım insanların dışarıya çıkmalarına neden oldu”
Devletin vermiş olduğu destek paralarının yanlış şekilde verildiğini ifade eden Mehmet Emin Yardım, bu paraları almaya gelen insanların kalabalıklar oluşturarak virüsün yayılmasını hızlandırabileceğini kaydetti.
Devlet yetkililerinin yapmış olduğu hizmetlere saygı duyduğunu belirten Yardım, “İnsanlar yetkilileri dinlemez ve bu şekilde kalabalık oluşturmaya devam ederlerse işler daha kötüye gider. O yüzden bence insanların evlerinde tutulması için sokağa çıkma yasağının gelmesi gerekiyor.” dedi.
Van’da birçok kişinin kendisi gibi düşündüğünü ve minibüs şoförü olduğu için dışarı çıkmak zorunda olduğunu ifade eden Yardım, “Mecbur olmasaydım dışarıya çıkmazdım." ifadelerini kullandı.(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya'nın Hadim ilçesine atanan Kaymakam Ali Emre Deniz yeni görevine başladı.
Konya’nın Karatay ilçesinde yapımı tamamlanan Karatay Kültür Merkezi, 22 Ekim Çarşamba günü saat 15.00’te Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımıyla hizmete açılacak.
Konya merkez Karatay ilçesinde babasıyla birlikte seyir halindeyken fenalaşan N.B., aracını petrol istasyonuna çekti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, şahsın hayatını kaybettiğini belirledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Aile Yılı” dolayısıyla ilçelerden şehir gezisi için merkeze gelen hanımlarla bir araya geldi.