Yolsuzluktan gözaltına alınan HDP’li Başkan serbest bırakıldı

Yolsuzluk yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan HDP’li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Akdeniz Belediyesi'ne yönelik ihale yolsuzluğu operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında HDP'li Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de bulunduğu 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Mersin'de 4 gün önce Akdeniz Belediyesi'ne yönelik ihale yolsuzluğu operasyonunda gözaltına alındıktan sonra mahkemeye çıkarılan ve aralarında HDP'li Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de bulunduğu 9 kişi adli kontrol ile 19 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Alınan bilgilere göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Mersin merkezli Adana, Batman, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, aralarında HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de bulunduğu 28 kişiyi çıkar amaçlı suç örgütünün kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan mal ve hizmet alımları ihalelerinde, 'ihalelere fesat karıştırdıkları, haksız kazanç sağladıkları ve edinim ifasını fesada uğrattıkları' iddiasıyla gözaltına alındı.
Emniyetteki sorgulamalarından ardından, dün saat 11.00'de savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildiler.
Bu sabah saatlerine kadar devam eden mahkeme sonrasında, HDP'li Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de aralarında bulunduğu 9 kişi adli kontrol ile 19 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvan pazarlarının geçici olarak kapatılmasının, "yapay et üretiminin önünü açmak” amacı taşıdığı ve şap hastalığının bu doğrultuda "bahane edildiği" iddialarını yalanladı.
Birleşmiş Milletler nüfus tahminlerine göre 2024 yılında en fazla nüfusa sahip ülke, 1 milyar 450 milyon 935 bin 791 kişi ile Hindistan olurken, Türkiye, 85 milyon 664 bin 944 kişi nüfusu ile nüfus büyüklüğüne göre 194 ülke arasında 18. sırada yer aldı.
Rüşvet soruşturmasında tutuklanan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, görevinden uzaklaştırıldı.