Zabıtadan bayram öncesi maytap ve torpil denetimi
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Zabıta Ekipleri, işyerlerinde yaptıkları denetimlerde patlayıcı türü yüzlerce maytap ve torpile el koydu.
Kızıltepe zabıta ekipleri, işyerleri, cadde ve kaldırımlarda denetimlerini sıklaştırırken, Ramazan Bayramı öncesi patlayıcı türü olan maytap ve torpil denetimlerine başladı. Yaklaşık 60 işyerine denetim yapan ekipler, yüzlerce maytap ve torpile el koyarken, işyerleri hakkında ise uyarı tutanağı tutarak kendilerine tebliğde bulundu.
Konuyla ilgili Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz gündüz ve akşam cadde, kaldırım ve işyerleri denetimlerine devam ediyor ve denetimler daha sıkı devam edecektir. Çocuklar ve vatandaşlar için tehlike arz eden ve vatandaşların seslerinden rahatsız oldukları patlayıcı türü olan maytap ve torpillerin toplatılması için Ramazan Bayramı öncesi denetimlerine başladık. Ekiplerimiz, yaklaşık 60 işyerinde yaptıkları denetimlerde yüzlerce maytap torpile el koydu. İşyerlerine ise uyarı tutanağı tebliğ edildi. Denetimler Ramazan Bayramı'na kadar devam edecektir." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mayıs ayında yayımlanan rapor, küresel askeri harcamaların muazzam bir artışla 2.7 trilyon dolara ulaştığını gösterdi. Bu küresel gerilim ortamında, işgalci rejimin Suriye ve Filistin'e yönelik saldırıları şiddetlenirken, Türkiye'de ise "aile" vurgusu ve üst düzey diplomatik temaslar öne çıktı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2025 TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Millî Uzay Programımızla, Ulusal ve Uluslararası Lider Araştırmacılar Programımızla farklı düzeylerdeki burs, staj, eğitim ve atölye programlarımızla öğrenen, öğreten, üreten ve ülkemize katkı vermek isteyen tüm gençlerimizin yanında oluyoruz” dedi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Kenan Çaplık, üç ayların manevi iklimine girildiğini belirterek, Müslümanların bu dönemi ibadet, tövbe ve yardımlaşma ile değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.
Mart ayı, işgalci siyonistlerin Gazze'de ateşkesi bozarak başlattığı ve binin üzerinde şehide yol açan şiddetli saldırılarla, Ramazan'ın başlangıcı ve Türkmenistan'dan gelen doğal gazın Türkiye'ye ulaşması gibi gelişmelere sahne oldu. İç politikada ise HÜDA PAR'ın eğitim eleştirileri ve Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması öne çıktı.