ABD'de çıkan kuş gribinde 50 milyondan fazla kuş telef oldu

ABD'de meydana gelen ve ülkenin en ölümcül salgınına dönüşen kuş gribi sebebiyle 50, 54 milyon kuş telef oldu.
ABD'de Tarım Bakanlığı tarafından aktarılan verilere göre ülke tarihindeki en büyük ve ölümcül salgınında aralarında tavuk, hindi ve diğer kuş türlerinin bulunduğu 50 milyon 540 bin kuş telef oldu.
Verilere göre şubat ayında başlayan salgın, ülkede 2015 yılında meydana gelen ve 50,5 milyon kuşun telef olmasına sebep olan salgından daha büyük ve tehlikeli durumdadır.
Bir kuş testi pozitif çıktıktan sonra yumurtlayan tavuk çiftliklerindeki sürüler, hastalığın yayılmasını engellemek için itlaf ediliyor. Bu durum yumurta ve hindi etlerinde yüksek zamlara sebep oldu.
Öte yandan Avrupa ve İngiltere'de de etkili olan kuş gribi salgını yaşanırken bazı alışveriş marketlerinde salgın sebebiyle azalan tedarik sebebiyle müşterilerin yumurta alımı kayıt altına almaya başlandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Memur-Sen Batman Engelliler Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Çelik, kamu binalarından eğitime, sağlıktan dijital hizmetlere kadar birçok alanda engellilerin ciddi sorunlarla karşılaştığını söyledi.
NATO Genel Sekreteri, ittifak dışişleri bakanlarının gayriresmî toplantısına hazırlık kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü İç Anadolu’nun Doğusu, Tokat, Gümüşhane, Erzincan ve Tunceli ile Giresun, Ordu ve Trabzon illerinin iç kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.
Amasya ve çevre illerde de hissedilen bir deprem meydana geldi.