Bakar Akar, ABD'li mevkidaşı ile görüştü

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin telefonda görüştü.
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bakar Akar ile Austin arasındaki telefon görüşmesinde, ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularının ele alındı.
Açıklama şunlar kaydedildi:
"Görüşmede Bakan Akar tarafından; Türkiye ve ABD’nin iki önemli müttefik olduğu, milletimizin ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak üzere Birleşmiş Milletler Şartı’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında terörle mücadele operasyonlarının yapıldığı, terörle mücadelede iş birliği ve dayanışmanın bölgesel ve küresel barış ve güvenliğe katkı sağlayacağı, bu kapsamda DEAŞ ve diğer tüm terör örgütlerine karşı iş birliğine hazır olduğumuz, operasyonlarda tek hedefin teröristler olduğu, koalisyon güçlerine veya sivillere zarar verilmesinin asla söz konusu olmadığı vurgulandı." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
TBMM Genel Kurulu’nda söz alan HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Hazreti Peygamber'i hedef alan ‘Leman’ isimli derginin cezasız kalmaması gerektiğini belirtti.
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Bugün bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında yer alan, 'Doğalgaz dünyada yüzde 32 düştü, Türkiye’de yüzde 117 arttı' başlıklı haber ve paylaşımlar, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik dezenformasyon içermektedir." açıklamasını yaptı.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, "Yangınlar sonucunda toplam 53 hektarlık alan zarar gördü. Bu da yangın başına ortalama 2 hektardan daha az bir alanın yandığını gösteriyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aile kurumunu korumanın, aile değerlerini tüm yönleriyle muhafaza ederek gelecek nesillere güçlü bir miras bırakmanın kendilerinin en temel vazifesi olduğunu vurguladı.