Batman’da 6-7 Ekim saldırılarına ilişkin operasyon: 30 gözaltı

Batman’da PKK/KCK talimatları doğrultusunda Kobani olayları bahanesiyle 2014'te düzenlenen saldırılara ilişkin yürütülen soruşturmada aralarında Kozluk Belediyesi Eşbaşkanı Nazime Avcı’nın da olduğu 30 kişi gözaltına alındı.
Batman İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü talimatları doğrultusunda 6-7 Ekim 2014 (Kobani olayları) tarihinde ilimizde meydana gelen yasadışı toplumsal olaylara ilişkin elde edilen yeni bilgi ve belgeler doğrultusunda söz konusu olaylara karıştığı tespit edilen 30 şüpheli şahsa yönelik saat 06.00 itibari ile yapılan eş zamanlı Şehit Birol Öztekin-2 operasyonunda 27 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.” denildi.
Açıklamada, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, suç unsuru fotoğraf ve doküman, bir pompalı tüfek, 2 tabanca, ve bir AK-47 marka kaleşnikof uzun namlulu tüfek ele geçirildiği belirtildi.
Açıklamanın devamında ise bugün Kozluk İlçe Emniyet Müdürlüğünce PKK/KCK’ye işbirlikçilik yaptıkları belirtilen şahıslara yönelik operasyonda 3 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, Suriye saldırılarına yönelik, "Siyonist terör rejiminin fiili işgale dönüşen bu saldırgan politikalarına karşı bölge ülkeleri sessiz kalmamalı.” dedi.
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Bursa'da bir imam hatip ortaokulundan 39 öğrencinin LGS’de 500 tam puan aldığı iddialarını yalanlayarak, kent genelindeki 20 öğrenciden sadece ikisinin imam hatipli olduğunu bildirdi.
FETÖ'nün 9 yıl önceki darbe girişimi sırasında okunarak Müslümanlara büyük moral kaynağı olan selalar, saat 00.13 itibarıyla Türkiye genelindeki 90 bin camide aynı anda yeniden okundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Anma Programı’nda yaptığı konuşmada, “FETÖ ile mücadelemiz hız kesmeden, aynı kararlılıkla devam edecek. Burada toprağa düşen kahramanların kanını asla yerde bırakmayacağız. Devletine ihanet edenler, milletine kurşun sıkanlar, ruhunu 1 dolara satan alçaklar bunun bedelini mutlaka ödeyecekler.” dedi.