Tarsus’taki olaylarda araçlar yakıldı: 1 yaralı
Tarsus’ta Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının yıl dönümü nedeniyle protesto eylemi yapan PKK’liler tarafından bir otomobil ile D-400 Karayolunda bir TIR ateşe verildi. Çıkan olaylarda bir kişi silahla vurularak yaralandı.
Edinilen bilgilere göre, 15 Şubat 1999'da Abdullah öcalan'ın yakalanmasını bahane eden PKK'liler tarafından havanın kararmasıyla birçok mahallede olaylar çıkarıldı.
D-400 Karayolunu trafiğe kapatmak isteyen PKK'liler, yoldan geçen susam yüklü 33 PN 802 plakalı TIR'ı durdurarak sürücü Süleyman Yaldız'ı (35) araçtan indirdikten sonra ateşe verdiler. Alev alan TIR'ın çekici kısmı tamamen yanarken, araçta çıkan yangın, olay yerine gelen polis panzeri ve itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Yaşadığı olayı anlatan TIR sürücüsü Süleyman Yaldız, "Yolda seyir halinde iken yola çıkan bir grup önce ateş açarak beni durdurdu. Kafama silah dayayarak beni indirdiler. Sonra araca Molotof atarak yaktılar. Durum bu." Şeklinde yaşadığı korkulu anları anlattı.
PKK'liler, Fahrettin Paşa Mahallesinde hemzemin geçit üzerinde durdurulan bir araç ateşe vererek tamamen yakarken, Barbaros Mahallesi ve Gazipaşa Mahallelerinde bulunan çocuk parkındaki oyuncakları da yaktılar. Gazipaşa Mahallesinde çıkan olaylarda Yunus G. (17) isimli bir kişi silahla yaralandı. Yaralı Yunus G. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
İlçede devam eden olaylarda PKK'lilerin zaman zaman gerçek silah kullandığı görülürken, polis bir çok mahallede geniş güvenlik önlemi aldı. (Abdulhakim Kurt-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Fon soruşturması kapsamında Hedef Yatırım Bankası'nın İsviçre merkezli finans kuruluşu Swissquote Bank'a gerçekleştirmek istediği yaklaşık 2 milyar liralık işlem, karşılığında gösterilen 40,9 milyon doların hesaba henüz geçmediğinin belirlenmesi üzerine Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından durduruldu.
İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Gıda Çarşısı'nda kuruyemiş sektöründe yeni mahsullerin piyasaya çıkmasıyla birlikte satışlarda yoğunluk yaşanıyor. Kuruyemiş esnafı Arda Yiğit Akar, sektördeki satışlar, fiyatlar, tüketici tercihleri ve önümüzdeki döneme ilişkin beklentilerini anlattı.
Borsa İstanbul pay piyasasında manipülasyon yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 15 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma, sermaye piyasalarındaki işlemler ile bazı şirket hisselerinde gerçekleştirilen hareketlere ilişkin incelemelerle genişletiliyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan MASAK raporunda, Pusula Holding yöneticilerinin İsviçre'deki hesaplara toplam 4 milyar 87 milyon lira transfer ettiği tespit edildi. Para hareketlerinin fon ödemelerinde temerrüde düşülmesinden önce gerçekleştiği belirlendi.