Yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı
Bitlis'te günlerdir devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 313 köy yolu ulaşıma kapandı.
Bitlis'te 3 günden bu yana devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 313 köy yolu ulaşıma kapanırken, günlük hayat neredeyse durma noktasına geldi.
Akşam saatlerinde Çevre Yolu Cezaevi mevkiinde çığ düşmesi sonucu trafikte büyük aksaklıklar yaşandı.
özellikle Bitlis-Tatvan Karayolu'nun Rahva mevkiinde karla birlikte görülen fırtına vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.
Kimi vatandaşlar tamamen kara gömülen araçlarını çıkarmaya çalışırken, esnaf da iş yerini açmak için karla mücadele çalışmasını yürütüyor.
Kar nedeniyle 313 köy yolu ulaşıma kapanırken, birçok köy yoluna da çığ düştüğü öğrenildi.
İl özel İdaresi ekipleri kapanan köy yollarını, belediye ekipleri ise şehir merkezinde kapanan ana ve ara arterler ile mahalle yollarının açılması için çalışma yürütüyor.
öte yandan, yetkililer, yoğun kar yağışı nedeniyle olası çığ tehlikelerine karşı uyarılarda bulundu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği, çocukların ve ailelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte çocuklar, namazın önemine dikkat çeken sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.
İstanbul'da yaş sebze ve meyve piyasasında fahiş fiyat uygulandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 40 dağıtıcı firma yöneticisinin tamamı tutuklandı. Soruşturmada, ürünlerin gerçek alış fiyatının yüksek gösterilmesi, arzın düşük gösterilmesi ve tedarik zincirinin gereksiz yere uzatılması gibi yöntemlerle fiyatların yukarı yönlü manipüle edildiği tespitine yer verildi.
Samsun İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile İzmir İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi.
Geçtiğimiz günlerde Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "hasta mahremiyeti" kapsamında hemcinsleri tarafından muayene edilmeyi talep eden kadın hastaya, "beyaz kod" uygulanmasına tepki gösteren aile, hasta mahremiyeti konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.