Gaziantep Peygamber sevdalısı halk: içimizdeki sevdayı haykırdık

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Gaziantepliler, yıllardır içlerinde tutukları sevgiyi haykırdıklarını kaydettiler.
Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür eden vatandaşların kimi ilk defa böyle bir etkinliğe geldiğini kimi de yıllardır özlemle beklediğini dile getirdi.
"İçimizdeki sevdayı haykırdık"
İstasyon Meydanı'nda düzenlenen etkinliği dört gözle beklediğini dile getiren Gönül Ece Kaplan, " Allah-u Teala'nın dediği gibi Peygamber bize en güzel örnektir. Burada onun sevdasını yıllardır memleketimize haykıramadık. İçimizde tuttuğumuz sevdayı haykırmaya geldik inşallah. Peygamber sevdalarından Allah-u Teala razı olsun. İçimizdeki sevdayı haykırmamız için, bize aracı oluyorlar." dedi.
"İlk defa geldim"
Peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine ilk defa geldiğini ifade eden Buket Şahin, heyecanlı olduğunu belirtti.
Şahin, "Etkinlik günü böyle bir program olduğunu öğrendim. Arkadaşlarım ve annemle birlikte geldim. İlk defa bu programa katılıyorum. Bundan dolayı heyecanlıyım." ifadelerini kullandı.
"İçimizdeki sevgiyi haykırmaya geldik"
Mevlid-i Nebi etkinliklerini özlediklerini dile getiren Nursena Akyüz, "Gaziantep'te uzun zamandır Mevlid-i Nebi etkinliği olmuyordu. Bu sene hamdolsun yine başladı. Çok mutluyuz. İçimizde oluşan büyük sevgiyi haykırmaya geldik. Maalesef Türkiye'de meydana gelen olaylardan dolayı uzun zamandır olmuyordu. Peygamber Sevdalıları tarafından bu yıl düzenlenen etkinlikte içimizde birikin coşkuyu haykıracağız." şeklinde konuştu.
"Bu programlara ihtiyacımız var"
Etkinliğe geldiği için çok duygulandığını dile getiren Ahmet Çelikten, "Önce virüs, ardından deprem oldu, kısmet olmadı. İnşallah bu sene hayırlısıyla olacak. Allah ümmete hayırlı eylesin. Başta Gazze'nin kurtuluşuna vesile olsun. Şu an çok duygulandım. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Gerçekten bu programlara ihtiyacımız var. Peygamber sevdası olmasa bizi bir araya getirecek ne var." dedi.
Peygamber Efendimizi çok seviyorum"
İlk defa geldiğini dile getiren vatandaşlardan Rukiye Turan, "Arkadaşlarımla birlikte Peygamber Efendimizin Mevlid-i Nebi etkinliğine geldim. Peygamber Efendimizi çok seviyorum. O'nun coşkusunu anmak için buraya geldim." ifadelerini kullandı.
"Bu güzelliği yaşamaya geldik"
İlk defa etkinliğe katıldığını dile getiren vatandaşlardan Reşit Kılıçtar, "Radyodan duydum mevlit etkinliğinin yapılacağını, ben O'nu görmeye geldim. Bu şenliği, güzelliği yaşamaya geldik. Çok mutluyum. Peygamberimize salavat getireceğiz. Burada olduğum ve tüm Müslümanlarla bir araya geldiğim için şükredeceğim." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Pazar günü İzmir'de çıkan yangınların ardından Gaziemir'de bulunan İzokom Oto Borsa Oto Sanayi Sitesi'ne sıçrayan yangın, beyaz eşya deposu olarak kullanılan 4 katlı bir binayı ve sanayi sitesinde bulunan onlarca aracı küle çevirdi.
Manisa'nın Akhisar ilçesinde üç gündür devam edem orman yangını, rüzgârın etkisiyle büyüdü. Karadan ve havadan söndürme çalışmalarının devam ettiği bölgede ikamet eden köylüler, yangının daha fazla büyümeden kontrol altına alınabilmesi için ek destek verilmesi çağrısında bulundu.
Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bulunan tüm cami ve Kur'an kurslarında bugün yüzbinlerce öğrencinin katılımıyla yaz Kur'an kursları, büyük bir coşkuyla başladı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Yaz Kur'an Kurslarının başlamasıyla camiler, Kur'an kursları çocuk sesleriyle şenlendi. İlk ders bugün başlamasıyla kursa katılan çocuklara duygularını paylaşarak, “Allah’ın evinde Kur’an öğrenmek çok güzel bir his.” ifadelerinde bulundu.