Batman İl Sağlık Müdürlüğünden şeker tüketimi uyarısı
Batman İl Sağlık Müdürlüğü, 19-25 Eylül Dünya Şeker Tüketimine Dikkat Haftası kapsamında fazla şeker tüketiminin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, dengeli beslenme konusunda vatandaşlara çeşitli önerilerde bulundu.
Fazla şeker tüketiminin sağlık açısından çeşitli riskleri beraberinde getirebileceğine dikkat çeken Batman İl Sağlık Müdürlüğü, özellikle günlük beslenmede farkında olmadan tüketilen ilave şeker konusunda uyarıda bulundu.
Müdürlüğün paylaşımında, "Fazla şeker tüketimi; sağlığımız üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir. Özellikle günlük beslenmede farkında olmadan tüketilen ilave şeker, gereğinden fazla enerji alımına ve çeşitli sağlık sorunları açısından riskin artmasına neden olabilir." ifadelerine yer verildi.
"Şekerli içecekler yerine suyu tercih edin"
Sağlıklı ve dengeli beslenme için şekerli içecekler yerine suyun tercih edilmesi gerektiği belirtilen paylaşımda, paketli ve işlenmiş gıdaların etiketlerinin okunması önerildi.
"İlave şeker içeren ürünlerin tüketimini sınırlandırın"
İlave şeker içeren ürünlerin tüketiminin sınırlandırılması gerektiği vurgulanan paylaşımda, taze meyve ve sebzelerin beslenmede daha fazla tercih edilmesi gerektiği belirtildi.
Çocuklarda ve yetişkinlerde sağlıklı beslenme alışkanlıklarının desteklenmesi gerektiğine dikkat çekilen paylaşımda "Unutmayın: Daha az şeker, daha sağlıklı bir yaşam için önemli bir adımdır." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından başlatılan düzenleme kapsamında ilaçlarda Elektronik Kullanma Talimatı (e-KT) uygulamasına kademeli olarak geçiliyor. Uygulama 1 Ocak 2027 itibarıyla zorunlu hale gelecek.
Bingöl Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nde, 88 yaşındaki bir hastanın kalın bağırsak ve midesindeki iki ayrı tümöral kitle, düzenlenen başarılı operasyonla aynı seansta çıkarıldı.
Alzheimer’ın yalnızca unutkanlıkla kendini göstermediğini belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, hastalığın hafıza kaybı başlamadan önce de çeşitli sinyaller verebildiğini söyledi.