Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilde çapraz denetim uygulaması hayata geçirildi

Sağlık Bakanlığı tarafından, illerde görev yapan tütün denetim ekiplerinin tanınmaya başlaması sebebiyle daha az baskıya maruz kalarak etkili denetim yapmalarını sağlamak amacıyla 81 ilde çapraz denetim uygulaması hayata geçirildi.
Sağlık Bakanlığı’na bağlı farklı illerde görev yapan tütün denetim ekipleri, Bursa’da "Çapraz Denetim" gerçekleştirdi.
Bu kapsamda Balıkesir, Çanakkale ve Kütahya illerinde görev yapan tütün denetim ekipleri, Bursa’nın çeşitli yerlerinde denetim yaptı. İşletmelerdeki yasal uyarı levhası ve kapalı alanda tütün mamulü kullanımının kontrol edildiği denetimlerde, yasaya uymayanlara ceza verildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birim Sorumlusu Dr. Bedia Altıntaş, çapraz denetimlerin 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun kapsamında gerçekleştirilen rutin denetimlere ek olarak yapıldığını belirtti.
Tütün ürünleriyle mücadele kapsamında yapılan tüm çalışmaların en önemli amacının başta gençler olmak üzere tüm toplumu tütün ve tütün ürünlerinin zararlarından ve pasif etkilerinden korumak olduğunu belirten Altıntaş, "4207 Sayılı Kanun ve 2024 yılında yayınlanan Ulusal Tütün Kontrol Strateji Belgesi Eylem Planı kapsamında ilimizde rutin denetimler, ihbar denetimleri, ilçeler ve iller arası çapraz denetimler devam edecektir." diye konuştu.(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ramazan ayı süresince alışkanlık haline getirdiğimiz iftar ve sahur öğünlerinin ardından bayram sonrası olabilecek aşırı yemek yeme durumları ile fazla tatlı tüketiminin yol açacağı risklere dikkat çeken Diyetisyen Sümeyye Şimşek, önemli uyarılarda bulundu.
Bipolar bozukluğu olan bireylerin doğru tanı ve tedaviyle sağlıklı bir hayat sürdürebileceğine dikkat çeken Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Güliz Şenormancı, "Burada önemli olan hastalığa karşı bilgilendirmeyi arttırarak ayrımcılığı, damgalanmayı ve dışlanmışlığı azaltmaktır" dedi.
Bipolar bozukluğun ‘iki uçlu ruhsal bozukluk’ olarak bilindiğini belirten uzmanlar, bu bozuklukta depresif ve manik dönemler görüldüğünü söylüyor.
Akrabalık bağlarını güçlendirmenin hem bireysel hem de toplumsal hayata getireceği olumlu etkilere vurgu yapan Prof. Dr. Reşat Öngören, bayramların bu özel bağları pekiştirmek için bir fırsat olduğunu belirtti.