Van’da, sağlıkçılardan öğretmen ve öğrencilere Coronavirus eğitimi

Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından il ve ilçedeki öğretmen ve öğrencilere Coronavirus konusunda eğitim verildi.
Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığımızın bize ve okullara göndermiş olduğu Coronavirus rehberi doğrultusunda sağlık personellerimizce öğrencilere Covid-19 eğitimi verilmekte. Bilindiği gibi okurlarımızda bir kısım derslikler açıldı, rehbere göre, okulun başlaması ile öğrencilere Covid-19'un bulaşma yolları ve korunma önlemleri hakkında bilgiler veriliyor.” dedi.
Sünnetçioğlu, "Sağlık Bakanlığımız ‘Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’ni güncelledi, okullarda alınması gereken önlemleri yayımladı. Salgın döneminde okullarımız ve velilerimizin bu rehbere uymalarını, bir an olsun maskelerini çıkarmamalarını, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını istiyoruz ve bu yönden eğitimlerimiz devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.
“Belirti gösteren öğrenciler ayrı yerde izole edilmelidir”
Gerekli her türlü önlemin ivedilikle alınması gerektiğine dikkat çeken Sünnetçioğlu, “Pandemi henüz bitmedi, lütfen maske takmaya, sosyal mesafeye, hijyen kurallarına uymaya devam edelim. Biz sağlık çalışanları, vatandaşlarımızı korumak ve onları iyileştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Lütfen belirtilen kurallara uyalım." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, vatandaşların e-Nabız ve e-Devlet üzerinden organ bağışı vasiyetinde bulunabildiğini belirterek, organ bağışı çağrısı yaptı.
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda, usulsüz şekilde üretilip satıldığı belirlenen çok sayıda tıbbi ürün ele geçirildi.
Türkiye genelinde havaların soğumasıyla birlikte grip aşısına olan talep artarken, eczanelerde ilaç ve aşı sıkıntısı yaşanıyor.
Bayındır Aile Destek Merkezi (ADEM) bünyesinde, kadınlara yönelik meme ve rahim ağzı kanseri farkındalık eğitimi gerçekleştirildi.