Batman'da çocuklardan Gazze için fedakarlık: Burs ve harçlıklar bağışlandı

Gazze'deki kardeşlerine yardım eli uzatan çocuklar, burs paralarını ve biriktirdikleri harçlıklarını Umut Kervanı'na bağışlayarak, büyük bir fedakarlık örneği sergilediler.
Umut Kervanı Batman Derneği, 7 Ekim 2023'ten bu yana siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik sürdürdüğü soykırım ve saldırılara karşı Gazze halkının yanında olmaya devam ediyor. Dernek, hayırseverlerin desteğiyle Gazze'deki Müslümanlara ulaşan yardımlarını sürdürürken, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine de yardım elini uzatmaya devam ediyor.
Bugün, Gazze'deki kardeşlerine yardım gönderen genç bağışçılar dikkatleri üzerine çekti.
11 yaşındaki Meryem Eslem Atalay, birkaç aylık burs parasını, 9 yaşındaki Yasin ve 7 yaşındaki Ahsen Zehra Atalay kardeşler de biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'ye göndermek üzere Umut Kervanı Batman Derneği'ne bağışladı.
Bu anlamlı davranış, dernek tarafından büyük takdirle karşılanarak örnek bir davranış olarak vurgulandı.
Umut Kervanı Batman Derneği üyesi Mehmet Ali Sevim, "Allah onlardan razı olsun. Bu tür fedakarlıklarla büyüyen çocuklarımızın geleceği daha aydınlık olacak. Onları bu şekilde yetiştiren anne ve babalarına da teşekkür ediyoruz." diyerek, bağışçıların ve onları yetiştiren ailelerin katkılarına dikkat çekti.
Sevim, Gazze'nin yeniden imar edilmesi için halkı daha fazla katkı sağlamaya çağırarak, hayırseverlerin Gazze'yi yalnız bırakmamalarını istedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'ın Gercüş (Kercosê) ilçesine 3 kilometre mesafede bulunan Kırkat (Kirkatê) köyündeki Kırkat Göleti, kuraklık ve yağışların yetersizliği nedeniyle büyük oranda kurudu.
80 yaşındaki soba ustası Fereç Güre, yarım asırlık mesleğini sürdürmekte kararlı olsa da doğal gazın yaygınlaşmasıyla işlerin neredeyse durma noktasına geldiğini söylüyor.
Batman'da Umut Kervanı tarafından yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere destek amacıyla düzenlenen kermes vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Diyarbakır Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulunda Gazzeli Müslümanlara destek olabilmek amacıyla okul bahçesinde kermes düzenlendi.