ENKS, Suriye muhalefetinden ayrıldığını duyurdu
Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), Suriye Muhalefet ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu’ndan (SMDK) ayrıldığını açıkladı.
Suriye’de faaliyet gösteren ve Kürt siyasi partilerini bünyesinde barındıran Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'ndan (SMDK) ayrıldığını duyurdu.
ENKS Sözcüsü Feysel Yusif, yayınladığı video mesajda, "Devrim sona erdi, Baas rejimi çöktü. Artık Suriye Muhalefet Koalisyonu’nun içinde yer almayacağız." ifadelerini kullandı.
Yusif, bundan sonraki süreçte Kürt halkının haklarını güvence altına almak için Şam yönetimiyle diyaloğa açık olduklarını vurguladı.
Öte yandan, ENKS’nin bu kararını Kürt lider Mesud Barzani’ye de ilettiği öğrenildi. Yusif, “Kürt halkının ortak çıkarlarını korumak için yeni bir dönem başladı.” diyerek, Suriyeli Kürtler arasında ortak bir heyet kurulması için girişimlerde bulunacaklarını belirtti.
2012 yılında Katar’da kurulan ve merkezi İstanbul’da bulunan SMDK, Esad rejimine karşı farklı muhalif grupları bir araya getiriyordu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Küba’da elektrik şebekesinde meydana gelen kesinti nedeniyle ülke genelinde elektrikler kesildi.
Güney Afrika Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede 18 doğrulanmış ve bir muhtemel M çiçeği vakası kaydedildi.
Azerbaycan, Türkiye ve Özbekistan'ın askeri personelinin katılımıyla Azerbaycan'da "Birliğin Gücü-2026" ortak askeri tatbikatı yapılacak.
Avustralya Dışişleri Bakan Yardımcısı Matt Thistlethwaite, göç oranlarını düşürme hedefi doğrultusunda vize süresini aşanların göçmen gözaltı merkezlerine yerleştirileceğini ve sınır dışı edileceğini duyurdu.