Macron: israilin Gazze'deki politikası kabul edilemez ve utanç verici
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, siyonist rejim sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki politikalarını sert sözlerle eleştirdi. Macron, Gazze'deki insani krizi "kabul edilemez" ve "utanç verici" olarak nitelendirdi.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Gazze'deki durumun bir "insani trajedi" olduğunu vurgulayarak, su, ilaç ve tıbbi yardımların engellenmesinin ciddi bir sorun teşkil ettiğini ifade etti. Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik abluka ve saldırılarının, sivillerin temel ihtiyaçlara erişimini engellediğini belirtti.
Ayrıca, Macron, işgalcilerin ABD silahlarına bağımlı olduğunu ve bu nedenle ABD Başkanı Donald Trump'ın durumu değiştirme konusunda önemli bir rolü olduğunu dile getirdi.
Macron, Netanyahu ile yaptığı görüşmelerde sert ifadeler kullandığını ve öfkelendiğini de iddia etti.
Macron, Gazze'deki durumun "soykırım" olarak tanımlanıp tanımlanamayacağı konusunda ise bu tür tanımların tarihçiler tarafından yapılması gerektiğini savundu. Kendisinin görevinin, bu trajediyi durdurmak için elinden geleni yapmak olduğunu ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Hava Kuvvetleri, NATO'nun doğu kanadının korumasını güçlendirmek ve Rus hava ihlallerine karşı önlem amacıyla Polonya'ya 150 asker ve Eurofighter savaş uçakları konuşlandırdı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı 32’nci Bakanlar Konseyi Toplantısı kapsamında Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya geldi.
ABD’nin Nevada eyaletinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Dışişleri Bakanlığı, Rusya bağlantılı gemilere yönelik saldırılar sonrası Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi ve Rusya’nın maslahatgüzarının bakanlığa çağrıldığını açıkladı.