Üreticiden satın alınan patatesler ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı

Gaziantep’te üreticiden satın alınan 750 ton patates kentteki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.
Dünyayı ve Türkiye’yi kısa sürede etkisi altına alan yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı mücadele devam ediyor. Bu kapsamda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi desteklerine yenisini ekleyerek direkt çiftçiden alınan 750 ton patatesi vatandaşlara dağıtmaya başladı.
Bu kapsamda patatesler mahalle bazlı sokak sokak ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı 150 ekip tarafından dağıtılıyor.
Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Abdullah Aksoy, üreticiden satın alınan 750 ton patatesi ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını söyledi.
Aksoy, “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla özellikle bu zor dönemde ihtiyaç sahibi vatandaşlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Pandemi döneminde esnafımıza bin 500 lira destek, ihtiyaç sahiplerine 100 binden fazla gıda desteğimiz oldu, sağlıkçılara ve Koronavirüs hastası vatandaşlara 35 binden fazla kendi ürünlerimizden oluşan şifa paketlerimiz dağıttık ve yine çiftçilerden direkt aldığımız 750 ton patatesimizi dağıtıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlara sokaklara girerek sağlı sollu yaklaşık yüz bin haneye dağıtacağız. Burada 150 ekibimizle kısa sürede patatesleri ulaştırmış olacağız.” diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da kuzu eti mevsimsel olarak zamlanırken, dana etindeki sürekli artış tepkilere yol açıyor. Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, özellikle dana etindeki zamların keyfi olduğunu belirterek çözüm için besicilik OSB kurulması çağrısı yaptı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, küresel ekonomideki risklere rağmen Türkiye’nin dezenflasyon programının başarılı ilerlediğini belirterek, yıl sonunda enflasyonun yüzde 30’un altına ineceğini söyledi.
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 68,10 dolardan işlem görüyor.
ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimi kararı ve Başkan Jerome Powell’ın mesajları öncesi küresel piyasalarda karışık seyir sürüyor.