Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mursi'ye şehadeti esnasında 50 dakika müdahale edilmiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'ın meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye, şehadeti esnasında 50 dakika müdahale edilmediğini söyledi.
Japonya'da G-20 zirvesinin ardından gazetecilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda şehid olmasının "şüpheli" olduğunu söyledi.
Erdoğan, "Şehadeti esnasında 50 dakika müdahale edilmiyor. Adli tıbba götürülmüyor. Sabah erkenden adeta kaçırılarak gömülüyor. Eşini bile almıyorlar. Gelecek kuşaklar dünyada Müslüman liderlere neler yapılmış bilmeli. Bakıyorsunuz buraya Sisi'yi çağırıyorlar. Ne diye çağırıyorsun? Hem demokratım diyeceksin hem de 9 genci idam eden bir adamın toplantısına katılacaksın. Bu ikiyüzlülüğü tüm dünyaya ilan etmemiz lazım." dedi.
Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Filistin sorununun çözümü için gündeme getirdiği ve Yüzyılın Anlaşması olarak tanımladığı anlaşma için de "Bu konuya olumlu yaklaşmamız, asla söz konusu değil." ifadesini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Havaların ısınmasıyla motorsiklete olan rağabetin arttığına dikkat çeken uzmanlar, ölümlü ve yaralanmalı kazaların yaşanmaması için uyarılarda bulunuyor.
Havaların ısınmasıyla motorsiklete olan rağabetin arttığına dikkat çeken uzmanlar, ölümlü ve yaralanmalı kazaların yaşanmaması için uyarılarda bulunuyor.
İlahiyatçı Muhsine İpek, Anneler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada anneliğin İslam'daki yüce makamına dikkat çekerek, "Annelik sadece bir günle hatırlanacak bir sorumluluk değil, ömür boyu saygı ve hizmetle yaşatılması gereken bir değerdir." dedi.
HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Av. Ahmet Karaarslan, Hacettepe Üniversitesi'nde LGBT propagandasına karşı dilekçe çalışması yapan öğrencilerin hedef gösterilmesine tepki göstererek, “Bu ahlaki mücadelede kardeşlerimizin yanındayız” dedi.