Öğretmen ve öğrencilerden örnek bir paylaşma ve yardımlaşma projesi
Mardin’in Midyat ilçesindeki lise öğretmen ve öğrencilerinden örnek bir paylaşma ve yardımlaşma projesi sergilendi.
Midyat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenleri nezaretinde ‘İhtiyacın varsa al, ihtiyacın yoksa as’ adlı elbiselerini paylaşma projesi takdirle karşılandı.
İhtiyaç fazlası elbiselerini ihtiyacı olanlarla paylaşmak, israfın önüne geçmek ve yardımlaşma duygusunu öğrencilere aşılamak amacıyla başlatılan proje kapsamında binlerce elbise, Midyat Barış ve Kardeşlik Parkı’nda açık alanda ihtiyaç sahipleri için konuldu.
İlçe halkı tarafından takdirle karşılanan projeye büyük destek geldi. Elbise ihtiyacı olan çocuk, kadın, genç ve yetişkinler kendilerine uygun elbiseleri seçerek aldılar.
Projenin gözlemci ve koordinatörü Midyat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Sezen Gümüş, proje ile ilgili İLKHA’ya yaptığı açıklamada, asıl amaçlarının öğrencilerine paylaşmayı aşılamak ve israfın önüne geçmek olduğunu söyledi.
Gümüş,” Projemizin asıl amacı öğrencilerimize paylaşmayı ve yardımlaşmayı anlatmak, onlara bu duyguyu tattırmaktır. İsrafın önüne geçerek öğrencilerimize bunu vurgulamak istiyoruz. Okulumuzda çocuklarımızın ve ailelerinin kullanmadıkları, kullanılabilir kıyafetleri toplayıp Barış ve Kardeşlik Parkı’na getirdik. Yaklaşık 2 bin kıyafeti burada ihtiyacı olan vatandaşlarımıza dağıttık. Yine bu proje kapsamında, vatandaşlarımız da kullanmadıkları kıyafetleri buraya getirdiler. İhtiyacı olanlar kullandılar.” dedi
Proje destekçilerinden Midyat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Hamdiye Ağırman ise ” 'İhtiyacın varsa al, ihtiyacın yoksa as' projemiz kapsamında ihtiyacı olanlar, biriktirdiğimiz kıyafetleri alıyorlar. Bence çok güzel bir proje oldu. İnsanların çok katkı sağaldığını düşünüyorum. Arkadaşlar eğer okula elbise getirirlerse tekrar dağıtacağız.”şeklinde konuştu.
Elbise almak için gelen Silva Muhammed adlı Suriyeli küçük kız ise katkı sağlayan herkese teşekkür etti. (Süleyman Tunç-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Aktarlar, kuruyemiş ve bakliyat reyonlarına ekledikleri yerli ve tropikal kuru meyvelerin özellikle kış aylarında yoğun talep gördüğünü belirterek, ürünlerin hem sağlık açısından faydalı hem de alternatif bir tüketim sunduğunu söyledi.
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde böbrek ve böbrek üstü bezlerinde tespit edilen 2 kilo 200 gram ağırlığındaki dev tümör başarılı bir operasyonla alındı.
Solunum yolu hastalıklarının toplumda giderek arttığını belirten Turgut Özal Tıp Merkezi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Talat Kılıç, hava kirliliği, sigara ve nargilenin akciğer sağlığı için büyük tehdit oluşturduğunu söyledi.
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Abdullah Günen, toplumda çok sık görülen boğaz ağrısının her zaman basit bir rahatsızlık olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, viral ve bakteriyel enfeksiyonlardan yaşam tarzına kadar pek çok faktörün boğaz ağrısına yol açabileceğini ifade etti.