Otizm günü farklı etkinliklerle kutlandı
Adıyaman'da 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.
Adıyaman'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.
Adıyaman Mimar Sinan Parkı önünde toplanan vatandaşlar ve kurum müdürleri mehter marşı eşliğinden şehir merkezinde yürüyüş yaptı.
Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen program ve resim sergisiyle otizmli çocuklar için farkındalık oluşturulmak istendi.
Yürüyüşte "Otizmi Fark et, Kabul Et, Bizimle Yürü", "Otizmin Farkındayız, Çözümde Bir Aradayız" sloganlarının yer aldığı pankartlar taşındı.
Halk Eğitim Merkezinde konuşan Mimar Sinan Özel Eğitim Okulu Müdürü Mehmet Taşkın, "2008 yılında BM tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak seçilmiştir. Nisan ayı da otizm farkındalık ayı olarak belirlenmiştir. Bu ay içerisinde yapılan bütün etkinlikler otizmli çocuklarımızı fark etmek için bütün ayı etkinliklerle doldurmamız gerekiyor. Günümüzde otizmli çocuklarımızın sayısı bir hayli artmıştır. Bu hastalığın tek çaresinin de eğitim olduğunun farkında olmamız gerekiyor. Erken teşhis edilip bu hastalıkla mücadele edilirse nihai tedaviye ulaşılır." dedi. (Cemil Özdaş - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman İl Sağlık Müdürlüğü, 19-25 Eylül Dünya Şeker Tüketimine Dikkat Haftası kapsamında fazla şeker tüketiminin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, dengeli beslenme konusunda vatandaşlara çeşitli önerilerde bulundu.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından başlatılan düzenleme kapsamında ilaçlarda Elektronik Kullanma Talimatı (e-KT) uygulamasına kademeli olarak geçiliyor. Uygulama 1 Ocak 2027 itibarıyla zorunlu hale gelecek.
Bingöl Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nde, 88 yaşındaki bir hastanın kalın bağırsak ve midesindeki iki ayrı tümöral kitle, düzenlenen başarılı operasyonla aynı seansta çıkarıldı.
Alzheimer’ın yalnızca unutkanlıkla kendini göstermediğini belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, hastalığın hafıza kaybı başlamadan önce de çeşitli sinyaller verebildiğini söyledi.